Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Utekök – 6 tips när du ska bygga ett eget

Drömmer du om ett eget utekök att laga mat i under året? Härligt! Innan du drar igång bygget är det bra att planera det ordentligt först. Här är 6 tips på vad du ska tänka när du bygger utekök.
Bygg ett säkert utekök

Bygg ett säkert utekök

Bygger du ett eget utekök behöver du en stabil stomme som också är vädertålig. En gjuten bänkskiva är ett bra men tungt alternativ.

Det finns grillar som är anpassade för inbyggnad så att omgivande material skyddas mot både gnistor och värme. Bygger du in grillen själv är det därför VÄLDIGT viktigt att du anpassar konstruktionen efter just detta. Placera grillen på ett eldfast underlag och se till att avståndet till brännbara material/stommen är tillräckligt stort. Se också till att det finns ett lock till grillen.

Vill du ha ett utekök med en liten lös/portabel grill är det smart att planera för förvaring av den redan när du bygger/köper uteköket så har du den alltid nära till hands.

√ Liksom vid vanlig grillning utomhus behöver du alltid ha vatten, en brandfilt eller brandsläckare nära till hands om elden skulle vara framme.

3 av 6

Läs också: 5 tips på hur du grillar säkert

Läs också: 6 grönsaker du enkelt odlar på liten yta

Källa: Lantliv, Land, Byggmax, Gör det själv.se

Annons: