Logga in här

Utekök – 6 tips när du ska bygga ett eget

Drömmer du om ett eget utekök att laga mat i under året? Härligt! Innan du drar igång bygget är det bra att planera det ordentligt först. Här är 6 tips på vad du ska tänka när du bygger utekök.
Vilken typ av utekök vill du ha?

Vilken typ av utekök vill du ha?

Vill du bygga ett eget utekök eller köpa ett färdigt? Det finns ett ganska stort utbud av färdiga kök – från enkla varianter till riktiga proffskök, fundera på vad som passar dig bäst och hur mycket pengar du vill lägga på det. Vill du kanske rent av ha ett mobilt utekök på hjul? Ja, då är det ett sådant du ska satsa på.

Förutom en grill- eller stekyta behöver du en arbetsyta. Vill du också ha en diskho får du planera in den. Vill du göra det så enkelt som möjligt räcker det långt med grill/stekyta och plats att tillreda maten, en diskho i form av en stor rostfri bunke eller en nedsänkt hink med hål i botten.

Förutom arbetsytor är avställningsytor viktiga. Kanske behöver ditt kök några hyllplan eller utfällbara skivor på sidan om som lätt kan fällas ner för att ta mindre plats.

√ Koppla in vatten från vattenutkast så att du t ex kan tvätta av händerna eller skölja grönsaker och häll sedan sköljvattnet över dina odlingar. Oavsett vilken lösning du väljer är det bra att planera in saker innan du börjar bygga eller köpa in ett utekök – det är nästan alltid krångligare att komplettera med något efteråt.

2 av 6

Läs också: 5 tips på hur du grillar säkert

Läs också: 6 grönsaker du enkelt odlar på liten yta

Källa: Lantliv, Land, Byggmax, Gör det själv.se