Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Undvik smutsiga restauranger – läs detta

Är det lika rent på restaurangen som du tror och hoppas? Förmodligen inte.

smutsigt på restauranger

Att gå på restaurang kan kännas lite lyxigt, och vi vill gärna tror att allt är rent och hygieniskt då. Och naturligtvis är det också deras målsättning, ingen restaurang vill få sjuka gäster. Men det finns vissa områden som är i stort sett omöjliga att få fullständigt rena, eller helt enkelt glöms bort.

När man frågar kockar och restaurangägare vad det första de tittar efter är när de går in på en restaurang så svarar de alla ”hur pass rent det är”. En god regel enligt dem är, att om gästernas utrymmen är smutsiga, då är förmodligen ställena dit gästerna inte har tillträde, som exempelvis köket, ännu smutsigare. Det allra bästa sättet är att först kolla in toaletten. Finns det ingen tvål där tvättar förmodligen inte heller personalen sina händer.

Det är också bra att ha i bakhuvudet, att när man sitter ned på en restaurang är man en av tusentals människor som har ätit på exakt samma ställe. Det innebär att allt som inte går igenom diskmaskinen så som bord, stolar och menyer sällan är tvättade. Vill du minska risken för att få bakterier rekommenderar vi att du tvättar händerna innan du äter och har med dig egen handsprit.

Läs också: Här är de 11 snuskigaste platserna på restaurangen

Text: Maria K Broman