Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tjuvstarta grillsäsongen – 7 saker som gör dig till proffs vid grillen

Så fort solen och varmare grader är här blir vi sugna på att ställa oss vid grillen. Här är 7 saker du ska tänka på för att få en så god grillad middag som möjligt – för att grilla rätt, gott och säkert.
Placera och tänd grillen rätt och säkert

Placera och tänd grillen rätt och säkert

Välj en grill som du kan reglera värmen på. Tunna biffar behöver hög värme under kort tid, kycklinglår behöver lägre värme under längre tid. Placera grillen rätt – inte mitt i blåsten. Försök hitta lite lä så inte det som ligger på grillen blir kallt på ovansidan. Viktigast av allt för träkolsgrillaren – häll aldrig på tändvätska när du väl tänt på. Det är så de flesta olyckor sker.

1 av 7

Läs också: Grilla – Tips på grillmat & de bästa tillbehören 

Läs också: 15 tips som gör dig till en grillmästare