Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kräftskiva – bästa tillbehören: Goda recept och tips till dukning

Kräftskiva – bästa tillbehören: Goda recept och tips till dukning
Pynta bordet med festlig duk, lyktor och fint porslin och bjud till in kräftskiva. Kräftskivans succé bygger inte bara på kräftorna, det krävs goda tillbehör också! Här är recept på bland annat västerbottenpaj och ljust, nybakat bröd - ljuvliga måsten för en lyckad fest.

Tillbehören främst i form av mat såklart spelar en viktig roll på kräftskivan. Eftersom kräftor i sig inte mättar så mycket är det viktigt att fylla bordet med andra läckerheter. Här är goda recept på matiga tillbehör som t ex aioli, västerbottenostpaj och annat gott som passar till årets kräftskiva! Glöm inte sånghäfte med härliga visor, värmeljus och lyktor – det gör allt lite extra gott.

Såser och röror som passar till kräftor

Fina glas och smarta bestick till kräftskivan

Annons: Skaldjursgaffel från Gense, Åhléns (Extern länk)

Annons: Snapsglas i tidlös design ur serien ”Antik” från Reijmyre Glasbruk, Cervera. (Extern länk)

Annons: Skaldjursknäckare som garanterar perfekt öppning av skaldjur från Caretta, Cervera. (Extern länk)

Pajer att servera till kräftorna

Fina prylar att duka med till kräftfesten

Bröd till kräftskivan

Sätt färg på bordet när du har kräftkalas

Annons: Fixa enkelt snacks till skivan med Popcorn maker från Lekué, Adlibris. Löpare från Ekelunds Väveri, finns i olika varianter. Håll gästerna varma i lammullspläd från Klippan. Servera kaffet i färgglad klassisk termoskanna från Stelton, Kökets favoriter.(Extern länk)

Dessert och efterrätt:

Så packar du rätt till kräftskivan

En bra weekendbag är aldrig fel och ska man iväg på en kräftskiva ryms allt du behöver i en sådan. Glöm ej varma plagg då svenska sommarnätter kan bli aningen kyliga. En bra tvål att tvätta bort kräftorna med är också bra att ha med. Tips: Gnugga först händerna i färsk citron, då försvinner det mesta av kräftlukten.

Dryck: