Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Tacoglass är precis vad det låter som – taco som glass

Tacoglass är precis vad det låter som – taco som glass

Gillar du tacos och glass? Så klart, vem gör inte det! Nu slipper du välja på godsakerna. Kolla in nya trendiga tacoglassen

Tacos har blivit lite av en nationalrätt i Sverige, i alla fall till fredagsmyset.

Men ska vi vara helt ärliga kanske vi inte är världsbäst på att variera oss, utan föredrar ofta den klassiska ”svenska” tacosen. Men nu finns chansen att inspireras av något nytt. Eller vad sägs om tacoglass?

Jo, det är kaféet Sweet Cup i amerikanska Orange County som säljer heta trenden tacoglass varje tisdag (då Taco Tuesday är ett välkänt begrepp i USA), och som också väckt uppmärksamhet med sina udda tacos på Instagram.

Konceptet är egentligen enkelt, färgglada och fantasifullt gjorda glassar i tacoskals-formade glassvåfflor. Smakerna varierar från japanskt matcha-te till glass med ätbara guldflingor. Men en populär variant är till exempel en turkos taco fylld med krossade kakor, Oreoglass, gräddde och chokladsås.

Blir du sugen på att testa? Enligt en film som kaféet har publicerat görs den trendiga rullade glassen genom att hälla flytande glass på en iskall metallplatta. Därefter dras glassen av och formas då som små rullar som sedan läggs i ett tacokex! Klart!

Foto: https://www.instagram.com/sweetcup_oc/

Källor: Sweet Cup, bravotv.com, Café.se

Läs också: GB – så smakar nyheterna 2017

Läs också: Guacamole – godaste receptet