Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Marmelad, sylt, gelé eller puré – vad är skillnaden?

Marmelad, sylt, gelé eller puré – vad är skillnaden?
Jordgubbssylt, äppelmos och apelsinmarmelad, vad är egentligen skillnaden på det som fyller glasburkarna i våra skafferier? Vi reder ut begreppen - kolla in listan nedan!
Marmelad

Marmelad

Till marmelad används i regel frukt, och då oftast frukter med ett högre naturligt innehåll av pektin – en kolhydrat som ger marmeladen sin tjockare konsistens.

Läs också: Recept på citronmarmelad

Läs också: Recept på plommonmarmelad

2 av 7

Läs mer: Päronkompott med vanilj, kanel och pinjenötter

Läs mer: Hjortronsylt – klassiskt recept

Källor: kokasylt.se