Logga in här

Sveriges Mästerkock – det gör vinnarna och finalisterna i dag

Sveriges Mästerkock – det gör vinnarna och finalisterna i dag
Sveriges Mästerkock har visats under 6 säsonger. Men minns du alla duktiga kockar som medverkat? Om inte så har Mitt Kök tagit reda på vad alla finalisterna sysslar med i dag.

Succéprogrammet ”Sveriges Mästerkock” i TV4 är en slags matens ”Idol” som under åren skapat många folkkära och numera framgångsrika amatörkockar som Sigrid Bárány, Carl Bodin Svensk, Jennie Walldén, Louise Johansson, Sandra Mastio med flera.

Men minns du vilka som varit i final genom åren? Och undrar du vad som blev av de begåvade matlagarna? Bra, för Mitt Kök har tagit reda på vad alla finalisterna sysslar med i dag. Kolla in här nedan!

Jennie Benjaminsson:

Sedan andraplatsen i första säsongen av programmet har Jennie hunnit med mycket. Hon flyttade till Stockholm och har arbetat som kock, designat en egen kollektion åt Hemtex och kommit ut med två kokböcker. I vår släpper hon sin tredje. I dag arbetar hon som frilansande matskribent och matstylist.

Jennie-Benjaminsson

Foto: Leif Gustafsson

 Louise Johansson:

Efter vinsten i den första säsongen av Sveriges mästerkock startade Louise eget företag och arbetar idag som frilansande kock, matstylist och kokboksförfattare. Hon har skrivit två böcker och jobbat en del inom restaurangbranschen.

Louise-Johansson

Fotot: Martin Skredsvi

Sigrid Bárány:

Vinnaren från 2012 har släppt två kokböcker, spelat in en podcast och arbetar som matinspiratör där hon syns i både tidningar och i olika sammanhang där hon fungerar som moderator. Håller också föreläsningar, gör värdinnejobb och sysslar en del med catering. Valde bort restaurangvärlden och är framför allt engagerad i kulturella, underhållande och pedagogiska matsammanhang.

Sigrid-Barany

Foto: Magnus Jönsson

Josephine Lindqvist:

Tvåan från 2012 arbetar med träning som gruppträningsinstruktör och är dessutom butikschef för en stor matvarukedja.

Josephine-Lindqvist

Foto: Mikael Sjöberg

Jennie Walldén:

Vinnaren från 2013 äger och driver en koreansk-svenska fusionsrestaurang i Malmö i dag. Är även en av Mitt Köks kockar som ofta syns i rutan. Dessutom är Jennie återkommande kock i Nyhetsmorgon på TV4. Hon skriver också kokböcker och håller i föredrag och andra företagsevent.

Jennie-Wallden

Foto: Christer Wahlgren

Carl Bodin Svensk:

Sedan finalen av Sveriges Mästerkock 2013 har Carl gjort karriär i restaurangbranschen. I dag driver han tre restauranger, en i Lund och två i Bohuslän. Han har också arbetat med radio i P3 och arbetar dessutom med projekt inom film och tv.

Carl-Bodin-Svensk

Foto: Christer Wahlgren

Amir Kheirmand:

 Vinnaren från 2014 har precis lanserat sin tredje bok som ska hjälpa familjer att laga hälsosamma vardagsrecept. I vår är han aktuell i egenskap av programledare för ett nytt matprogram som kommer att visas i tv. Tillsammans med sitt team lanserar han också ett måltidskoncept med färdigrätter.
Amir-Kheirmand

Foto: Pressbild

Ala Abasi:

Har efter andraplatsen i Sveriges Mästerkock varit med i en rad tv- och radioprogram och deltagit i ett flertal event. Arbetar inte med mat på heltid utan har kvar jobbet på Skatteverket. Men drömmer fortfarande om att ge ut en kokbok med matkonst från Mellanöstern.

Ala-Abasi

Foto: Karolina Henke/TV4

Sanda Mastio:

Den senaste vinnaren av Sveriges Mästerkock är numera egenföretagare och jobbar som matinspiratör, föreläsare och matkreatör. Hon är också en av Mitt Köks matprofiler och syns bland annat i TV4.

Sandra-Mastio

Foto: Eric Josjö/TV4

Ludvig Brydolf:

Håller i föreläsningar och dryckesprovningar samt arrangerar privata kockuppdrag och matlagningsworkshops. Har ett stort intresse kring användandet av sprit i matlagning vilket han sammanfattat i en kokbok som släpptes i höstas. Ludvig arbetar även som konsult åt ett bryggeri och skissar just nu på ett projekt med sprit i mat.

Ludvig-Brydolf

Foto: Anna-Karin Nilsson

Läs också: Smakexperten Mischa Billing om det vanligaste misstaget vi gör när vi bjuder på middag

Läs också:Leif Mannerström – det visste du inte om honom

Text: Christofer Byström