Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

9 svenska råvaror i säsong i november

Frosten har gjort sitt intåg och vi byter till vintertid med mörkare dagar. I november fylls grönsaksdiskarna med råvaror som är som gjorda för mustiga grytor och värmande soppor. Här är listan på nio härligheter som naturen har att bjuda på så här års!
Palsternacka

Palsternacka

Plasternackan ser ut som en vitgul morot, som den mycket riktigt också är släkt med. Palsternackan är vanlig att använda i buljongkok och grönsakssoppor, samt till att gratinera i ugn.

Tänk på att palsternackans växtsaft innehåller fukomarin som gör saften fototoxisk, det vill säga att om den kommer i kontakt med hud som sedan utsätts för solljus kan den orsaka stora sår och blåsor.

Läs också: Palsternacks- och rotsellerisoppa

Läs också: Ugnsbakade hela palsternackor

3 av 9

Läs också: 7 svenska råvaror som är i säsong i oktober

Läs också: Här är de mest populära kryddorna i Sverige 

Källor: Äktavara, Säsongsmat, Naturskyddsföreningen, Svd, Sund, Land.

Annons: