Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

9 svenska råvaror i säsong i november

Frosten har gjort sitt intåg och vi byter till vintertid med mörkare dagar. I november fylls grönsaksdiskarna med råvaror som är som gjorda för mustiga grytor och värmande soppor. Här är listan på nio härligheter som naturen har att bjuda på så här års!
Kål

Kål

Kål finns i överflöd under senhösten och i början av vintern, blomkål, spetskål, rödkål, svartkål, brysselkål – alla typer av kål är bra för immunförsvaret, och dessutom innehåller den pektin som anses vara blodsockersänkande.

Kål kan ätas i de flesta varianter, i soppor, råa i sallader, strimlade och stekta bara fantasin sätter stopp.

Läs också: 9 sorters kål att äta mer av

Läs också: Därför ska du äta mer surkål

1 av 9

Läs också: 7 svenska råvaror som är i säsong i oktober

Läs också: Här är de mest populära kryddorna i Sverige 

Källor: Äktavara, Säsongsmat, Naturskyddsföreningen, Svd, Sund, Land.