Logga in här

Svenska kocklandslaget – här är de 11 medlemmarna

Svenska kocklandslaget – här är de 11 medlemmarna
Svenska kocklandslaget 2017-2020 är nu komplett. 11 personer ska nu påbörja sin träning inför Culinary Olympics 2020. Här är deltagarna.

– Jag är oerhört stolt och glad över att idag kunna presentera de kockar och konditorer som ska representera det Svenska

Kocklandslaget i både Culinary World Cup 2018 och Culinary Olympics 2020, berättar Fredrik Andersson, Team Manager, i ett pressmeddelande.

Under de närmaste 3,5 åren kommer kocklandslaget träna tillsammans fem dagar i månaden. Nytt för i år blir också ökad fysisk aktivitet på schemat. Tanken är att det ska bli en naturlig del av deltagarnas träning och i förlängningen få dem att prestera bättre i tävlingssammanhang. Kocklandslaget arbetar under plattformen #vägentillbaka som syftar på att återta ställningen som ledande kockar och konditorer i världen.

Läs också: Här hittar du våra bästa recept på matbröd, kladdkakor och underbara 

Kocklandslaget 2017-2020 består av:

Kockar: Jimmi Eriksson,  jimmigastronomi.se, Stockholm. Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg. Andreas Printz,
Görvälns Slott, Stockholm. Anders Karlsson,  The Absolut Company, Stockholm. Daniel Haynes, TAP room, Stockholm. Tommy Eriksson, Högberga Gård, Stockholm

Konditorer: Kalle Bengtsson, Gothia Towers, Göteborg. Frida Bäcke, Vaaghals, Oslo. Sebastian Pettersson, Oaxen Krog, Stockholm. Kasper Kleihs,Upper House Dining, Göteborg. Fredrik Borgskog, Upper House Dining, Göteborg.

– Det finns enormt mycket erfarenhet i det nya laget. Många har rutin från individuella tävlingar men jag har också valt att blanda upp det med en hel del ungt och hungrigt. En bra mix som jag hoppas ska stå för hög kreativitet och nytänkande. Det känns väldigt spännande att få komma igång med det nya laget och fortsätta utveckla svensk gastronomi, berättar Fredrik Andersson.

Läs också: Så bakar du prisbelönta konditorn Roy Fares blåbärspaj