Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Studie: Gindrickare är mer attraktiva

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Dömer du folk efter vilken typ av alkohol de dricker, utan att vara medveten om det? En ny studie visar nämligen vilken typ av alkohol som får att känna dig som mest attraktiv.

Studien, som publicerats i online journalen BMJ Open, menar att vissa typer av alkohol kan ha stor inverkan på dina känslor och ditt beteende. Hela 30 000 personer i åldern 18-34 år från 21 länder deltog i studien, skriver Her.ie.

Energiska och självsäkra

Testpersonerna blev ombedda att associera olika typer av alkohol med följande känslor: energisk, avslappnad, sexig, självsäker, trött, aggressiv, sjuk, rastlös och gråtmild.

Resultaten avslöjade att samtidigt som rena spritsorter som gin och vodka kopplas ihop med aggressivt beteende, så får de även människor att känna sig mer attraktiva.

Och just gin sticker ut: hela 59% av av gindrickarna sa att ginet fick dem att känna sig energiska och självsäkra, och 42,5% associerade spriten med att känna sig sexig – långt mer än andra typer av alkohol.

Farligt att överdriva

Den dryck som hade mest avslappnande effekt ansågs av deltagarna vara öl, där hela 50% tyckte att ölen gav dem en känsla av att varva ner. På andra plats för känslan avslappnad kom kanske inte helt oväntat vin.

Forskarna har en sannolik förklaring till resultaten:

– Rena spriter dricks ofta snabbare och har mycket högre koncentration av alkohol, vilket kan ge en stimulerande effekt mycket snabbare, säger professor Mark Bellis från Bangor University.

– Samtidigt som man får en kick från stigande alkoholnivåer i blodet, så sänker det också hjärnans förmåga att kontrollera impulser och överväga följder på sitt beteende.

Ett annat viktigt resultat från studien är dock att det är tydligt att överdriven alkoholkonsumtion även leder till ökat aggressivt beteende, vilket de flesta inte anser vara särskilt attraktivt.

Läs också: Drinkar med gin

Läs också: Björnbärssylt med gin

Läs också: Krämig gin- och enbärssylt

Källor: Her.ie, BMJ Open

Annons: