Logga in här

Stort test av våffelmix – här är den godaste

Lagom till våffeldagen den 25 mars har vi tagit reda på vilken våffelmix som ger de godaste våfflorna. Men våfflor är minst lika goda året om. Vi har testat sju olika sorters blandningar. Se vilken som var bäst och fick högst betyg här!

Vi gräddade våfflorna i våffeljärn från Wilfa som fick högst betyg då vi testade våffeljärn förra året. Se artikeln här.

I regel är det så att ju längre våfflorna gräddas, desto frasigare blir de. Vissa tycker bättre om degiga våfflor. Smaken skiljer sig åt. Under testet försökte vi grädde våfflorna så jämlikt som möjligt för att bedömningen skulle bli rättvis.

Garant

Garant

Cirkapris: 13,95

Vikt: 420 g (12-16 stycken)

Omdöme: Väldigt bra doft, luktar “riktig” våffla som för tankarna till barndomens kök. Våfflorna har en smörig och fyllig smak som passar bra till syltens sötma. Känns hemmagjord men en aning blek. Lagom fet och salt men ändå luftig och lätt.

Betyg:
1 av 7

Läs också: Recept på godaste våffelsmeten

Läs också: Test av 9 sorters jordgubbssylt – här är vinnaren

En panel fick genom blindtest smaka nygräddade våfflor från de olika sorterna. Därefter fick var och en lämna skriftligt omdöme inklusive betyg enligt följande betygsskala:

M=underkänd
MM=godkänd
MMM=bra
MMMM=jättebra
MMMMM=världsklass

Om du vill veta mer om hur det går till när vi testar livsmedel och produkter kan du läsa om det här!