Logga in här

Stavmixer – stort test av mixerstavar

Stavmixer eller mixerstav, som den även kan kallas, används för att tillreda, skära, hacka, vispa, mala och mixa diverse livsmedel. De kan användas för att bereda såser, mixa puréer eller blanda till smoothies. En riktigt bra stavmixer blir ofta ett oumbärligt köksredskap i vardagen. Men vilken ska man välja? Mitt kök har testat 6 olika mixerstavar och betygsatt funktion, ljudnivå och användarvänlighet. Här är den bästa stavmixern!
Bamix Superbox

Bamix Superbox

Pris: Bästa priset på denna stavmixer just nu – se Prisjakt (Extern länk) 

Utrustning: Stavmixer med 4 olika skivblad, bland annat att mixa smoothies och vispa grädde. En kanna att mixa i. SliceSy med olika blad för att skiva frukt och grönt. En mixerskål med medföljande lock för att krossa t ex is. Två olika hastigheter. En deluxe-mixer för den som vill ha mer än bara en mixerstav.

Omdöme: Bekvämt handtag, mixerstaven känns väldigt tung men stabil i handen. Den är trevlig och kraftfull att arbeta med men kräver lite tid för att få till en riktigt bra och jämn smoothie. Ungefär 25 sekunder får man räkna med här, och då skvätter det en del. När det kommer till att krossa frysta bär så får den godkänt. Den får jobbet gjort, men det tar även här lite tid. 34 sekunder. En mixerstav med många extra finesser för den som vill ha lite mer men också är beredd att betala för det.

Betyg:
1 av 6

Läs också: Bästa recepten på smoothies och juicer hittar du här

Läs också: Stort test av skalknivar – här är den bästa

Testet genomfördes 2018.

En panel bestående av hemmakockar fick testa 6 olika mixerstavar genom två olika moment:

1. Göra en slät smoothie bestående av frysta bär, yoghurt och nötter
2. Krossa frysta bär i en mixerskål där målet var att finfördela innehållet jämt

Fokus låg på att testa parametrar som  funktion, ljudnivå och användarvänlighet. Därefter fick de skriva ett omdöme och sätta ett betyg enligt följande betygskala:

  • M=underkänd
  • MM=godkänd
  • MMM=bra
  • MMMM=jättebra
  • MMMMM=världsklass

Vill du veta mer om hur vi på Mitt kök genomför våra tester? Läs här!