Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sommargott för stor och liten: Räddad frukt-glass och blåbärslakrits

Sommargott för stor och liten: Räddad frukt-glass och blåbärslakrits
Sommartider är glasstider och grilltider! Dessutom är det nu vi har tid att njuta av en lång frukost med rostat bröd och ett glas juice eller kanske en smoothie toppad med superbär. Mitt kök har testat några av säsongens nyheter – från frukostjuice till lördagsgodis – smaker som kan locka hela familjen.

FrukostjuiceGod morgon juice - nyhet maj 2020

Ekologiskt till frukost: God Morgon® EKO Orange & Blood orange är en ny ekologisk juice från God Morgon med smak av apelsin och blodapelsin.

– Den här juicen är nåt alldeles extra, den är perfekt till lyxiga långfrukostar eller den där morgonen när du behöver lite guldkant, säger Maria Engelbrekts, Brand Manager på God Morgon®, i ett pressmeddelande.

Vad innebär ekologisk juice? I det här fallet handlar det om att gödslet till odlingarna inte tagits fram på konstgjord väg och att inga kemiska medel som medför skadegörelse har använts.

Frukostmackanskogaholm bagarlimpa

Nytt för brödälskaren: Skogaholm lanserar ”Bagarlimpa”, bakad av svensk skållad råg, rapsolja och en skvätt sirap, i bagerierna i Eskilstuna och Umeå.

– Det är roligt att låta Skogaholms omtyckta familj med limpor växa med en god och rustik limpa, som dessutom är perfekt att rosta säger Therese Vennberg, Senior Brand Manager, för Skogaholm på Fazer, i ett pressmeddelande.Havrisar-och-Teffisar-Brödverket-NYHET-7-maj-2020

Brödverket lanserar två nya matbröd – Havrisar och Teffisar. Havrisar är bakat på bland annat havre och äpple medan Teffisar innehåller råg och teff som är rikt på järn och kalcium.

– Vi ser en trend där konsumenter har ett ökat intresse för brödprodukter med god smak som håller fina näringsvärden. Vi har utformat de nya bröden genom grundlig research, i samarbete med bagare och dietister, säger Anders Nilback, VD på Brödverket, i ett pressmeddelande.

MellanmålBoost yourself superfoods

Fixa energismoothie till trött kropp: Med rätt mat , rörelse och sömn fungerar kroppen bra. Men ibland behöver vi lite extra av allt och då kan några skedar superbär vara en hjälp på vägen. Boost Yourself släpper nu tre ekologiska tillskott i pulverform – Digestion som stöttar magen med bland annat baobab, Energy laddad med camp camp och guarana och Multimineral som bland annat innehåller tranbär och aroniabär. Produkten finns i hälsokostbutiker och online.

Läs också: Mellanmål – recept på goda mellanmål som ger dig ny energi direkt

Läs också: Nyheter på mellanmålshyllan – se här

Middag

Foto: Lidl

Grillat: Lagom till grillsäsongen lanserar Lidl ett brett sortiment av allt från grillat marinerat kött och såser till grillpinnar och andra tillbehör när vi flyttar matlagningen utomhus. Bland nyheterna finns bland annat marinerad fläskfilé, grillad kyckling, hickorysås och kycklingburgare.

EfterrättRscued vegansk glass

Glass av räddad frukt och kex: Rscued har i samarbete med Coop och Göteborgskex skapat en glass av frukt som annars hamnat på sophögen. Glassen tillverkas av Lejonet & Björnen och finns i butik nu.

– Att få släppa en ny glassvariant med räddade äpplen från Coop och räddade Digestivekex från Göteborgskex känns fantastiskt! Hade någon sagt det när vi stod i vårt gamla restaurangkök 2015 och fyllde 40 000 äppelmustflaskor med decilitermått och tratt hade jag bara skrattat. Men nu är vi här! Och detta är bara början, där finns så mycket bra grejer att rädda, säger Truls Christenson, medgrundare Rscued, i ett pressmeddelande.

Lättlagat direkt från frysen: Franska Picard, som säljer frysta livsmedel – allt från pajer, pasta och frukt till efterrätter och glass – presenterar inför sommaren bland annat isglassar med smak av mango, grapefrukt och citron och en festlig marängtårta som är klar på en kvart.

LördagsgodisLakrids by Bülow

Sommarlakrits: Lagom till sommaren presenterar Lakrids By Bülow BÆRRIES spm innehåller chokladdragerad lakrits i två nya smaker – vilda blåbär och havtorn.

– Med inspiration från barndomens sommar tog vi fram smakerna havtorn och vilda blåbär. När jag växte upp på Bornholm var vi ofta ute och lekte i skogen som barn för att hitta bär. Nu vill vi hylla sommaren och barnet inom oss för att få fler att njuta av gourmetlakrits året om, säger Johan Bülow, grundare till LAKRIDS BY BÜLOW, i ett pressmeddelande.

Läs också: Sommarnyheter för snackssugna