Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snart kan du äta veganska köttbullar på Ikea

Snart kan du äta veganska köttbullar på Ikea
Har du tröttnat på Ikeas klassiska köttbullar? Nu kan du snart beställa in ett veganskt alternativ på Ikeas restauranger världen över.

Vad är väl ett besök på Ikea utan de obligatoriska köttbullarna? Men för de som äter veganskt kommer nu härliga nyheter. Ikea satsar på nu på veganska köttbullar som de menar ska ”se ut och smaka som köttbullar”.

– I framtiden måste vi äta mer vegetarisk mat, något annat är inte hållbart. Vi vill göra hållbar och nyttig mat enkelt, prisvärt och attraktivt utan att kompromissa med varken smak eller konsistens, säger Michael La Cour, chef för IKEA Food Services AB, som tar fram IKEAs globala mat- och livsmedelssortiment, i ett pressmeddelande.

Ikea har som mål att växtbaserade rätter ska senast 2022 stå för en femtedel av försäljningen, och idag finns det växtbaserade alternativ till schnitzel, lasagne och pasta bolognese.

veganska köttbullar på Ikea

I mer än 35 år har Ikea serverat de klassiska köttbullarna och de ska nu få ett veganskt alternativ. De första köttfria bullarna planeras till tidigt 2020 och planen är att den ska serveras i Ikeas varuhus sommaren 2020.

Läs också: Veganska köttbullar – recept 

Läs också: Köttbullar i ugn – klassiskt recept 

Annons: