Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smör – därför ska du steka i det

Smör – därför ska du steka i det
Smör kan användas till mycket - och då menar vi inte margarin eller Bregott - utan riktig vara. Bland annat är smör utmärkt att slänga i stekpannan när du gör din fisk eller ditt kött. Här är fyra anledningar till att du ska steka din mat i smör!
Förstärker smaker

Förstärker smaker

Flera tester har visat att smör inte bara har en egen smak i sig utan också förstärker smaker på det du ska steka. Köttet smakar mer kött och fisken mer fisk till exempel. Vilken grej!

2 av 4

Läs också: Superknepet – så tinar du hårt smör på nolltid

Läs också: Tommy Myllymäkis stekta torsk med musslor

Läs också: Bäst i test – här är det godaste bordsmargarinet/smöret

Källa: Wikipedia, Livsportalen, Arla, Kostrådgivarna, Norrmejerier, Svenskkött, Viktväktarna.