Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smör – därför ska du steka i det

Smör – därför ska du steka i det
Smör kan användas till mycket - och då menar vi inte margarin eller Bregott - utan riktig vara. Bland annat är smör utmärkt att slänga i stekpannan när du gör din fisk eller ditt kött. Här är fyra anledningar till att du ska steka i smör.

De flesta av oss steker mat flera gånger i veckan. Det kan handla om fisk, kött, svamp eller olika grönsaker och rotfrukter. En del använder olja eller margarin av olika slag, men många föredrar riktigt smör. Dels för att det känns som ett rent, naturligt och okonstlat fett. Men framför allt för den oslagbara smakens skull. Det finns de som kritiserar användningen av smör – men samtidigt finns många tunga fördelar. Här är 4 anledningar till att steka i smör:

Har en inbyggd termometer

Att slänga en klick smör i stekpannan kan hjälpa dig att veta när det är dags att lägga i din råvara. Smöret har nämligen till skillnad från de flesta andra stekfetter en inbyggd termometer. Det ger en tydlig steksignal både visuellt och ljudmässigt. När smöret slutar låta, börjar skumma och har en gyllenbrun färg är det dags att börja steka.

1 av 4

Läs också: Superknepet – så tinar du hårt smör på nolltid

Läs också: Tommy Myllymäkis stekta torsk med musslor

Källa: Wikipedia, livsportalen, arla, kostrådgivarna, Norrmejerier, svenskkött, viktväktarna.

Läs också: Bäst i test – här är det godaste bordsmargarinet/smöret

Annons: