Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smör – därför ska du steka i det

Smör – därför ska du steka i det
Smör kan användas till mycket - och då menar vi inte margarin eller Bregott - utan riktig vara. Bland annat är smör utmärkt att slänga i stekpannan när du gör din fisk eller ditt kött. Här är fyra anledningar till att du ska steka din mat i smör!
Inbyggd termometer

Inbyggd termometer

Att slänga en klick smör i stekpannan kan hjälpa dig att veta när det är dags att lägga i din råvara. Smöret har nämligen till skillnad från de flesta andra stekfetter en inbyggd termometer. Det ger en tydlig steksignal både visuellt och ljudmässigt. När smöret slutar låta, börjar skumma och har en gyllenbrun färg är det dags att börja steka.

1 av 4

Läs också: Superknepet – så tinar du hårt smör på nolltid

Läs också: Tommy Myllymäkis stekta torsk med musslor

Läs också: Bäst i test – här är det godaste bordsmargarinet/smöret

Källa: Wikipedia, Livsportalen, Arla, Kostrådgivarna, Norrmejerier, Svenskkött, Viktväktarna.