Logga in här

Smoothie mot mensvärk – så gör du den

Vetegroddar innehåller tiamin vilket visat sig kunna lindra mensvärk. Foto: Fotolia
Smoothieglas med glad färg och smart lock så den lätt kan hänga med till jobbet/skolan/utflykten. Dessa kommer från Royaldesign.se, 89 kronor/styck.
Avokado är något av en superfrukt och gör du en smoothie på avokado i kombination med vetegroddar har du en välgörande dryck som kan lindra dina magsmärtor vid mens. Foto: Fotolia
Perfekt till smoothie, glas från Iittala, blått glas, 30 cl, Kastehelmi, 238 kr/2-pack och modellen Lempi, 45 cl, 248 kr/2-pack
Smothieblender med flaska du tar med dig direkt, Royaldesign.se, 429 kronor, glasmugg med lock i aluminium, 45cl från Koch, royaldesign.se, 193 kronor.
Lider du liksom många av jobbig mensvärk varje månad? Då kan en klassisk smoothie med knorr bli din räddare i nöden. En smoothie med rätt ingredienser kan göra stor skillnad.

Tiamin, vitamin B, finns i många livsmedel och hjälper mot mensvärk. Du hittar det i bland annat solrosfrön, paranötter och vetegroddar. Ett enkelt tips för att lindra värken kan därför vara att göra en smoothie på t ex avokado och vetegroddar och dricka den några dagar innan din mens. Vetegrodden är den del av vetet som ska bilda en ny planta och är därför också rik på protein och fiber. Nyttigt och gott.

Läs också: Maten som lindrar migrän

Testa något av recepten nedan och lägg i 1-2 matskedar vetegroddar så har du en smoothie som gör gott för dig och magen.

Många känner sig också uppblåsta i  magen i samband med mens och då kan en handfull pumpakärnor vara ett knep att minska den känslan. Strö dem över frukostgröten, en sallad eller din mellanmåls-fil.

Läs också: Te mot migrän – så gör du det

Källa: Ditt husapotek – huskurer från det egna skafferiet