Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smoothie, juice och shot – tips på nya goda drycker till frukosten

Smoothie, juice och shot – tips på nya goda drycker till frukosten
Tröttnat på din frukostjuice? Varför inte testa något nytt på frukostbordet - kanske en uppiggande smoothie, en spicy juice med ingefära eller liten shot välgörande fruktdryck? Mitt kök tipsar om några av höstens goda dryckesnyheter för en bra start eller avslut på dagen.

Brämhults nya smak i företagets ”Våra utvalda”-kategori är en uppfriskande juice med smak av äpple, grapefrukt, passionsfrukt, och ingefära. En riktigt fräsch och smakrik juice som gör sig allra bäst som iskall shot till frukosten. Tidigare i år lanserades även Aktiv, en mättande smoothie med kikärtor, palsternacka, mango, apelsin och passionsfrukt. Den innehåller inget tillsatt socker, inga tillsatser utan är gjord på 100 procent frukt och grönsaker. Brämhults smoothies är ett hantverk av noga utvalda råvaror.

Från och med hösten 2020 är hela Brämhults sortiment en del av pantsystemet. Mängden plast i flaskorna har minskat och innehåller mer än 50 procent återvunnen plast i PET-flaskorna.

Sugen på att göra egen ingefärsshot? Här är ett recept!

Froosh, ett nordiskt varumärke, lanserar i höst tre nya smoothies med 100 procent växtbaserade ingredienser. Här finns inte heller något tillsatt socker eller artificiella tillsatser eller vitaminer. Goda smoothies att starta dagen med men tänk på att den som innehåller kaffeextrakt inte ska serveras barn eller gravida.

Up Beat, med smak av mango och banan, har en hög C-vitaminhalt och innehåller dessutom kaffeextraxt som motsvarar en kopp kaffe. Clean Green är en grön smoothie med spenat, spirulina och vinäger – kombinerat med härlig smak av äpple och kiwi. Slow Down mild smak av ananas, citronmeliss och kamomill, varav den sistnämnda ska ha lugnande egenskaper.

Recept på lyxig smoothie bowl hittar du här!

Juicejätten God Morgons två nyheter är två färgglada juicer med vitaminer.

God Morgon® Berry Protect innehåller pressat äpple, blåbär, hallon och acerola samt vitamin C och E. God Morgon® Sun Power innehåller pressad solmogen apelsin, äpple, morot och yuzu samt vitamin C och D. Juicen får sin citruskaraktär från apelsin och yuzu – en frukt som smakar som en blandning av mandarin och grapefrukt.

Även de här jucieflaskorna ingår i pantsystemet så panta eller återvinn dem.

Även innocent, grundat i London 1999, lanserar en ny smak och färg i höst. Perfectly Purple är en blandning av juice, vitaminer och andra ingredienser från växtriket. Här samsas smaker av granatäpple, hallon och lime, med rosenvatten, rödbeta och spirulina. Smoothien är berikad med bland annat vitamin B7.

Flaskorna tillverkas av 50 procent återvunnen plast och 10 procent av företagets vinst går till välgörenhet.

Recept på blåbärssmoothie bowl

2015 grundades GodDryck, ett varumärke med alkoholfria drycker som är klimatpositiva, eller i alla fall klimatneutrala enligt standarden ISO 14021. Det innebär bland annat att samtliga växthusgasutsläpp från hela värdekedjan ska inkluderas och att metodik och resultat sammanfattas i en transparent klimatrapport som publiceras på företagets hemsida. IceBug och Max Burgers är andra svenska företag som lanserat produkter i den här modellen.

Hösten 2020 landar GodDrycks ekologiska alkoholfria Ginger Beer i Systembolagets sortiment. En bubblig dryck med smak av äpple, grönt te, citrus, honung och, så klart, ingefära. Förpackningen är gjord av återvunnen aluminium som har ett lägre klimatfotavtryck än nybrutet aluminium.