Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smaknyheter i snackshyllan

Smaknyheter i snackshyllan
Chokladtäckta ostbågar och Greklandsinspirerade chips. Mitt kök har provat de senaste snacksnyheterna– här kan du se alla betyg och omdömen.

En blandning av sött och salt

Först lanserade OLW chokladdoppade sombreros. Nu är det ostbågens tur. Den lite mer knapriga varianten av klassiska ostbågar, cheeze cruncherz, har täckts med mjölkchoklad för att få en blandning av söt chokad och salta ostbågar.

– Svenska folket har älskat OLW cheez sedan 50 år tillbaka och vi vet att många redan hade som vana att äta ostsnacks i kombination med choklad. Vi är därför väldigt glada att kunna presentera denna helt unika nyhet, säger Johanna Danielsson, brand manager på OLW, i ett pressmeddelande.

Omdöme: Sött och salt möts i en härlig mix. Trevlig kombination av choklad och ostbågar där chokladen kanske tar lite överhanden. Ostsmaken försvinner lite. Påsen är ganska liten (100 g) men det kanske är tur för annars hade det varit lätt att sluka mer än man borde. Vi skulle absolut kunna köpa dem. Göttigt!

Betyg: 3

Ny rosa choklad tar plats i hyllorna

Mandlar och cashewnötter överdragna med den nya rubychokladen, även kallade den fjärde chokladsorten. Rubychokladen har naturligt en rosa nyans och en lite lätt bärig smak.

Omdöme: Den rosa rubychokladen är ett spännande tillskott på chokladhyllan. Inte lika söt som vit choklad men sötare än mjölkchoklad, det finns ett inslag av bär som ger lite syra. Rubychokladen passar bra till cashewnötens smak och konsistens. Ett vackert och gott, nästan nyttigt snacks. Men vi är inte helt sålda eftersom det nästan blir lite väl sött.

Betyg: 3

Klassisk smak i ny tappning

Mitt kök har testat Naturchips cidervinäger & schalottenlök, OLW:s nya satsning i chipshyllan.

Omdöme: Oj så gott. Det här gillar vi! Det är nästan så det fräter på tungan och i kinderna. Gillar man klassiska salt & vinäger-chips så kommer man inte bli besviken.

Betyg: 5

Greklandfeber i chipsfabriken

Grytfriterade chips kryddade med crème fraiche, gurka och vitlök ger en smak av Medelhavet i Gårdschips nya Tzatziki-chips.

Omdöme: Chipsen smakar verkligen tzatziki med sin tydliga gurksmak men tyvärr försvinner smaken ganska snabbt. De hade kunnat smaka ännu mer tzatziki, det kan det aldrig bli för mycket av. Men chipsen känns fräscha, vi skulle kunna köpa dem.

Betyg: 4

Chokladtäckta pretzels

Knapriga och salta pretzels täckta i mjölkchoklad är McVities vinternyhet.

Omdöme: God kombination av mjölkchoklad och salta pretzels, men tyvärr är eftersmaken nästan lite bränd. Chokladsmaken är lite annorlunda än vi är vana vid,
Lite hårdare konsistens vilket ger lite torrare känsla, men samtidigt knapriga.

Betyg: 3