Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smaker från världens alla hörn

Smaker från världens alla hörn
Du behöver inte lämna Sverige för att göra en matresa. Ta del av dessa spännande produktnyheter som tar dig direkt till en mysig piazza i en Italiensk by eller en färgstark matmarknad i Mellanöstern.

Matprofilen Zeina lanserar eget märke

Foto: Zeinas

Zeina Mourtada, även känd under namnet ”Zeinas Kitchen”, kommer nu med sina egna produkter. Första lanseringen har smak av Mellanösterns olika kök och består av olika mezerätter som falafel och hummus. Hela sortimentet är veganskt.

Grekiska smaker

Foto: Fontana

Sverige älskar Grekland, och inte minst grekisk mat. Fontana har försett svenskarna med grekiska smaker sedan 1980, då var det familjeägda företaget var först med att importera grekisk fetaost, oliver och olivolja till den svenska dagligvaruhandeln. Nu gör företaget allt från grekisk honung till moussaka och kommer med flera trevliga nyheter lagom till sommaren. Eller vad sägs om hallouminuggets, grekisk yoghurt, fetaoströran htipiti och ärtröran fava?

Vegansk ost av tofu

Foto: SoFine

Tofuföretaget SoFine lanserar en helt ny vegansk ost som består av tofutärningar som ligger i en marinad av solrosolja, örter, oliver och soltorkade tomater. Tofutärningarna är gjorda på hållbart odlade GMO-fria sojabönor.

– Vi är superglada att kunna lansera SoCheeze på den svenska marknaden. Många har en föreställning om att tofu inte smakar så mycket, vilket ju är sant om man serverar den helt naturell. SoCheeze däremot, är fylld av smak och passar därför utmärkt att använda direkt i sallader, som topping på en pizza eller på tapasbrickan. Vi hoppas att SoCheeze ska få fler människor att ställa om till ett grönare ätande, säger Jenny Köpper, Business Manager i Norden, SoFine,  i ett pressmeddelande.

Här kan du hitta recept på italiensk pasta med SoCheeze mediterranean herbs.

Med smak av Medelhavet

Foto: Skånemejerier

Nu kommer ett nytt, fräscht tillskott till såshyllan. Salaki, Skånemejerier lanserar tre färdiga såser med inspiration från Medelhavet. Såserna kommer i tre smaker: Soltorkad tomat och fetaost, grillad paprika och klassikern tzatziki.

– Salakis står för det genuina och det enkla. Såserna vi lanserar nu är unika i sina smaker och enkla att servera tillsammans med grillade kött, fisk- och vegorätter, med sallad, bröd eller som grönsaksdipp, säger Martina Pettersson, marknadschef på Skånemejerier, i ett pressmeddelande.

Falafel från mästerkocken

Foto: Schysst käk

Amir Kheirmand, som vann Sveriges mästerkock 2014, driver företaget Schysst käk som bland annat producerar klassisk falafel, gjord på kikärtor och färska örter. Falafeln är 100% vegansk, glutenfri och laktosfri.

Veganskt från Kung Markatta

Foto: Kung Markatta

Hela fem nyheter hittar vi från Kung Markatta, en hel serie med växtbaserade proteinalternativ. Nyheterna är jordnötsbiffar, rödbetsbiffar, solrosburgare, havrebiffar och slutligen pizzabollar. Förutom att vara veganska är alla utom havrebiffarna glutenfria.

– Vi ser en fortsatt ökad efterfrågan på vegetarisk mat. Samtidigt ser vi att många vill ha inspiration till nya vegetariska rätter och mer variation. Dessutom ska det vara enkelt att tillaga. Vi vill hjälpa konsumenter att tillaga goda vegetariska måltider som passar hela familjen, säger Linda Wass, Brand Manager på Kung Markatta, i ett pressmeddelande.