Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Skillnaden mellan champagne, prosecco och cava

Skillnaden mellan champagne, prosecco och cava
Det är lätt att virra bort sig bland allt bubbel när det nalkas fest och därför kan det vara bra att veta skillnaden mellan alla olika drycker. Här redogör vi för de stora skillnaderna mellan de omåttligt populära mousserande vinerna prosecco, cava och champagne.
Produceras på olika sätt

Produceras på olika sätt

Champagne, liksom Cava, framställs genom att en andra jäsning sker på flaska. Metoden för att producera champagne kallas för ”champagnemetoden”, medan Cavas dito går under namnet den traditionella metoden. Prosecco genomgår däremot sin jäsning i en ståltank, den så kallade Charmatmetoden.

2 av 4

Läs också: 6 enkla och snygga drinkar med bubbel

Läs också: Allt du behöver veta om champagne