Logga in här

Skadedjur i köket – så blir du av med dem

Många skadedjur stormtrivs i köket. Det är bäst att vara försiktig, för rätt som det är har krypen invaderat mjölpåsar, kryddor och nötter. Vi listar några av de vanligaste objudna gästerna och hur du blir av med dem.

Ett bra grundtips är att se till att hålla rent och inte låta matresten ligga framme. Är skadan väl skedd och skadedjuren redan flyttat in så guidar vi dig till hur du bäst blir av med dem.

Brödbaggar

Brödbaggar

Brödbaggar är rödbruna till färgen och mellan två och fyra millimeter långa. De äter helst hårt bröd och pasta, men även torkade grönsaker, nötter och kryddor slinker ner.

Har du blivit drabbad ska du kasta alla angripna varor. De varor som klarat sig ska helst förvaras i kalla och torra miljöer. Se till att hålla rent och städa bort smulor.
Förvara livsmedel i tätslutande förpackningar. De områden som angripits rengörs ordentligt, var extra noga vid springor och lister.

2 av 8

Läs också: Så här enkelt blir du av med bananflugorna

Läs också: Svartmyror – så blir du av med dem

Källor: Metro, Anticimex, Saneringsföretaget Nomor, Trygg-Hansa