Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Skadedjur i köket – så blir du av med dem

Många skadedjur stormtrivs i köket. Det är bäst att vara försiktig, för rätt som det är har krypen invaderat mjölpåsar, kryddor och nötter. Vi listar några av de vanligaste objudna gästerna och hur du blir av med dem.

Ett bra grundtips är att se till att hålla rent och inte låta matresten ligga framme. Är skadan väl skedd och skadedjuren redan flyttat in så guidar vi dig till hur du bäst blir av med dem.

Mjölbaggar

Mjölbaggar

Den svartbruna mjölbaggen blir mellan fem till sex millimeter lång och är ett vanligt skadedjur i svenska hem. Den trivs i värme är särskilt förtjust i kök där den sprider en lukt som påminner om fotogen. Favoritfödan är mjöl.

Har du drabbats krävs grundlig rengöring för att bli kvitt mjölbaggarna. Töm skåp och lådor och torka rent. Angripna varor läggs i en plastpåse som fryses ner i en vecka eller värms i 55-gradig ugn i en timme. Därefter kan det slängas. Dammsug och frys sen ner dammsugarpåsen innan den slängs.

1 av 8

Läs också: Så här enkelt blir du av med bananflugorna

Läs också: Svartmyror – så blir du av med dem

Källor: Metro, Anticimex, Saneringsföretaget Nomor, Trygg-Hansa

Annons: