Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

6 tips för att lyckas med våfflorna

6 tips för att lyckas med våfflorna
Den bästa våfflan ska vara luftig och frasig och serveras med härligt goda pålägg. Men vilken som är den bästa vägen till ett lyckat resultat är inte lika lätt att veta. Smöret, vispningen, till och med vattnet kan vara avgörande och det finns många snedsteg att göra längst vägen. Här har vi listat sex bra grundtips som visar dig vägen till de perfekta våfflorna!
Kolsyrat vatten ska ge frasiga våfflor

Kolsyrat vatten ska ge frasiga våfflor

Att ha vichyvatten i sina våfflor är ett gammalt knep. Det kan vara svårt att förstå hur de små bubblorna kan göra någon nytta i den trögflytande våffelsmeten och ska man vara ärlig så finns det heller inga starka bevis för att kolsyran faktiskt har någon verkan. Men ändå tycks tipset leva vidare och det tycks också ha breddats så att det nu gäller vilket typ av kolsyrat vatten på flaska som helst. Och så länge du undviker den smaksatta sorten så kan det ju inte skada att prova.

1 av 6

Läs också: Stort test av våffeljärn – här är den bästa

Läs också: Recept på klassiska våfflor

Källor: bohuslänningen.se, lyckasmedbakning.se

Annons: