Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Semmelwrappen gör stor succé

Semmelwrappen gör stor succé

En semla som en wrap – hur funkar det? Jo, det funkar alldeles utmärkt!

Klassiska semla-ätare må förfasa sig men faktum är att årets ny-tillskott på semle-scenen har tagit fastlagsbulls-älskarna med storm – semmelwrappen är här för att stanna.

Stockholmska Tössebageriets nya variant på semla har blivit en stor succé. Vägen till framgången? Förmodligen att den nya versionen av det älskade bakverket faktiskt kan avnjutas var som helst, till och med på språng. Semlan har äntligen blivit något man kan köpa med sig!

Ingredienserna är de vanliga, vetedeg, mandelmassa och grädde men formen är ny – grädden och mandelmassan placeras på den tunt utkavlade degen och viks ihop med papper omkring, enkelt att hålla, enkelt att äta. Sedan Tössebageriet började sälja semlan direkt efter nyår så har många semla-älskare smakat och gillat och allt talar för att den nya formen är här för att stanna.

Nu är frågan, kommer fler bagerier följa efter? Kommer ytterligare semla-varianter skapas efter semmeltårtan, petits choux-semlan, rulltårts-semlan, långsemlan och så nu semmel-wrapen. Och så det viktigaste, vilken är godast?

Läs också: Kolla in semle-recepten som du kommer älska!

Text: Joel Linderoth
Foto: Tössebageriet på Facebook

Semmelwrap