Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
 • Spara obegränsat antal recept
 • Ladda upp egna recept
 • Kommentera recept

Logga in här

Semlor – stort test 2017

Semlor – stort test 2017

Semlor är gott och populärt att köpa under hela februari - inte bara på själva fettisdagen. Mitt Kök har därför i god tid testat semlor från flera av de mest kända konditorierna i Stockholm - men också från bagerier som levererar till större kedjor i fler delar av Sverige. Kolla listan för att se vilken som testpanelen tyckte var godast!
Tössebageriet

Tössebageriet

Pris: 45 kronor

En semla där panelen hade mycket åsikter kring den söta mandelmassan, som vissa älskade medan andra var mer tveksamma till. Någon tyckte mandelmassan var krämig, någon annan upplevde den som kornig. Men som helhet en trevlig och god semla, även om brödet kunde varit något saftigare.

Betyg:
1 av 13

Läs också: Så vispar du grädde utan stänk – kolla in videoklippet här!

Läs också: Semlor – recept på saftiga och goda

 

En panel på sex personer fick i ett blindtest titta på och äta av samtliga semlor. Därefter fick de skriva ett omdöme och sätta ett betyg enlig följande betygskala:

1=underkänd 2=godkänd 3=bra 4=jättebra 5=världsklass.

3 kommentarer om "Semlor – stort test 2017"
 • snoffsan
  snoffsan

  Snälla rara Expressen, Lägg alla tester på EN sida TACK! Det är så irriterande att ladda om och om sidan. Det fyller absolut ingen funktion alls. Gör om och gör rätt

 • Japp
  Japp

  Ni kollar inte innehållsföreteckning på de semlor som ni testar?
  Exempelvis går det väl knappast att kalla fyllningen i alimentas semlor för mandelmassa. Största ingrediensen i deras ”mandelmassa” socker vatten aprikoskärnor..

  Den fullständiga inrediensförteckningen:
  GRÄDDE, VETEMJÖL, fyllning (socker, vatten, aprikoskärnor, modifierad stärkelse, MANDEL, invertsocker, potatisstärkelse, konserveringsmedel E202 (0,6%), glukossirap, arom), vatten, socker, vegetabilisk olja (palm,raps), dextros, majsstärkelse, kardemumma grovmalen, GRAHAMSMJÖL, druvsocker, jäst, vegetabiliskt fett (palm), salt, emulgeringsmedel (E471), rapsolja, surhetsreglerande medel (E330), arom, enzym, vitamin A och D.

  Det går väl knappt inte att kalla semlorna semlor om kolla innehållsförteckningen. Till utseendet kan jag dock hålla med om att de ser ut som semlor.

  http://www.alimenta.se/artiklar/semla-2pack/

  Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel.

  Det skulle vara mer intressant och göra ett reportage om vilka semlor som innehåller typ vatten mjölk jäst socker mandel och grädde. Hur många fuskar med fulingredienser i sina semlor?
  Titta innehållsförteckningen på alimentas semlor, det inte mycket som är naturliga ingredienser i dem.

  • Mitt Kök
   Mitt Kök
   svar till Japp

   Hej, och tack för din kommentar. Vi testade semlorna utifrån smak, utseende och konsistens och tog denna gång ingen hänsyn till innehållet. Bästa är dock alltid hembakade semlor med hemgjord mandelmassa. Då vet man exakt vad som är i och kan också välja själv hur mycket mandelmassa och grädde man vill ha i sin semla. Mvh Mitt kök-redaktionen Här kommer ett recept på minisemlor http://mittkok.expressen.se/recept/minisemlor-med-karamellgradde/