Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Så räddar du maten från att bli gammal

Håller maten i kylskåpet och skafferiet på att bli gammal? Kolla in de här smarta och lätta knepen som hjälper dig att ge maten längre liv.

Det är klart att all mat ska användas. Mat som odlats, skördats, transporterats, köpts och burits hem ska inte hamna i soppåsen, den ska ätas. Ändå händer det att vi är tvungna att slänga mat, trots att vi vet att det är ett resursslöseri på alla möjliga sätt.

Men det finns hopp, för det finns hjälp att få – för den mest slokande grönsaken, såväl som för den hårdaste brödbiten! Kolla in tipsen här nedanför!

Grönsaker som börjat bli mjuka

Grönsaker som börjat bli mjuka

Lägg dem i iskallt vatten med lite salt i en halvtimme innan de ska användas. De kommer att få tillbaka sin forna storhet och krispighet i ett nafs! Är det gurkan som slaknat? Skär av änden eller ändarna och låt gurkan ligga i iskallt vatten. Den kommer ta upp vatten och kännas pigg igen efter tre kvart.

1 av 5

Läs också: Här är maten du inte trodde du kunde frysa

Läs också: Så använder du bananerna som håller på att bli gamla

Annons: