Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Så mycket ägg äter svenskarna under påsken

Så mycket ägg äter svenskarna under påsken
Svenskarna är ett äggälskande folk. Och särskilt den här tiden om året sätter vi i oss ofantliga mängder – 64 miljoner ägg bara under påskveckan. – Äggkonsumtionen i Sverige har ökat de senaste tio åren, säger Svenska Äggs verksamhetsansvarige Astrid Lovén Persson.

Svenskarna äter mycket ägg oavsett säsong, och ligger femma på listan över de länder som konsumerar mest ägg. Men i påsktider når äggätarkurvan sin allra högsta punkt i Sverige. Enligt ett pressmeddelande från Svenska Ägg äter vi 4000 ton ägg under påskveckan – vilket motsvarar 64 miljoner ägg.

– Äggkonsumtionen i Sverige har ökat de senaste tio åren, vilket är en följd av att hälsomedvetenheten har ökat, säger Astrid Lovén Persson, verksamhetsansvarig på Svenska Ägg, i ett pressmeddelande.

Så mycket godis äter vi

Men även om 4000 ton ägg låter mycket, så är det inget emot hur mycket godis svenskarna sätter i sig under påsken: 13 400 ton. Under påskveckan ökar landets godiskonsumtion med 500 procent.

– Vi har inget emot godis under påsken, det hör ju till, säger Astrid Lovén Persson.