Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Så länge håller gräddfilen – 4 säkra tips

Har du en burk med gräddfil eller crème fraîche som blivit stående i kylskåpet, och nu undrar du om den fortfarande går att äta? Här är bästa tipsen för att se om den fortfarande är fräsch!

Om gräddfilen förvarats i kylskåp så är den oftast fullt ätbar upp till tre veckor efter angivet Bäst före-datum, oöppnad som öppnad. Det finns dock ett par varningstecken att hålla koll på för att vara säker på att den inte blivit dålig.

Lukten

Lukten

Lukta på gräddfilen. Om den luktar mögligt, surt eller illa på något annat sätt än dess normala syrliga doft, så är det ofta ett säkert tecken på att den inte är helt fräsch.

1 av 4

Läs också: Grekisk yoghurt – så gör du din egen

Läs också: Goda recept med gräddfil

Källa: The spruce eats.

Annons: