Logga in här

Så håller du en öppnad avokado fräsch

Visst är det trist att behöva slänga ena avokadohalvan för att den blivit brun i kylen? Här är knepet du behöver kunna!

avokado

Alla har varit med om det, du åt inte hela avokadon utan sparade halva i kylskåpet. Snabbt som tusan tappar den sin gröna fina färg och blir alldeles brun. Visst är det tråkigt? Här är bästa knepet för att hålla avokadon fräsch!

1. Spara halvan där avokadokärnan fortfarande sitter kvar.

2. Hacka lite rödlök grovt och lägg i en plastburk eller bunke.

3. Placera avokadohalvan på löken och stäng med lock eller plastfolie. Voila! Avokadon håller sig grön i flera dagar!

Här nedanför kan du se hur det hela illustreras i ett kort klipp!

Läs också: Så förvarar du avokadon bäst – fler tips!

Läs också: 5 anledningar att äta avokado varje dag

Källa: Women´s health

Text: Linn Duvhammar

Gör en god smoothie med avokado! Blir krämigt och gott.

Eller varför inte grilla den?

Eller gör ett läckert avokadomos!

Läs också: 5 anledningar att alltid ha citron hemma

Läs också: 10 knep som gör dig smartare i köket