Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Så gör du vackra isbitar till sommardrinken!

Så gör du vackra isbitar till sommardrinken!
Frys in blommor, bär och frukt och gör drinkarna extra snygga till sommarens kalas och tillställningar. Här är våra bästa istips!

Ge drinkarna det där lilla extra i sommar! Här får du massor av inspiration till vackra och svalkande isbitar med frukt, bär, kryddor och ätbara blommor.

Bär

Lägg dina favoritbär i isformen och täck med vatten innan du ställer in i frysen; jordgubbar, hallon, blåbär, smultron, körsbär… ja, listan kan göras lång – och resultatet blir superfint!

Shutterstock

Shutterstock

Läs också: Jordgubbsdrink med lyxiga isbitar

Frukt

Frys in citron- och limeskivor, kiwi, apelsinskal eller vindruvor och lägg i bålen eller drinkarna. Ett tips om du vill ha lite större isbitar är att göra dem i muffins- eller knäckformar istället för i vanliga iskubsformer.

Shutterstock

Kryddor

Kryddor som citronmeliss, mynta, timjan, rosmarin och basilika passar ofta bra i drinken – och ger isbitarna ett rejält lyft utseendemässigt!

Isbitar med citronjuice och mynta. Foto: Shutterstock.

Ätbara blommor

Att dekorera isbitarna med blommor gör drinken eller bålen till ett vackert konstverk. Exempel på ätbara blommor som är fina i drinken är syrén, viol, lavendel, fläderblomma, rosor, ringblomma och gräslöksblomma.

Shutterstock

Shutterstock

Tips: Frys in dryck

Gör isbitar av cola, fruktsoda eller vitt vin, så kan du hålla drickan kall i sommar utan att den blir utspädd av vanliga isbitar. Smart och enkelt!

Coca Cola Cropped

Foto: Fotolia

Läs också: Bästa recepten på svalkande och nyttig glass

Läs också: Piggelindrink – recept på sommarens godaste iskalla drink!