Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka – 5 smarta tips på hur du gör den bäst

En god kladdkaka ska vara lagom kladdig och seg.
Varför inte testa en variant av kladdkaka med center i?
Kladdkaka är magiskt gott! Men hur gör man den godaste, kladdigaste och mest perfekta kladdkakan? Vi vet. Här kommer fem enkla tips.

Så här gör du den godaste och kladdigaste kladdkakan – fem enkla tips:

1. Byt ut en del av kakaon till mörk choklad. Det ger en mer ”chokladig” och fyllig smak.

2. Tänk på vilken ugn du ska baka kladdkakan i. Olika ugnar fungerar olika, och gradantalet i ugnarna har också olika effekt. Tio minuters gräddtid i din ugn kan ge en helt annan kladdkaka än när du bakat den hos en kompis. För att få en perfekt kladdig kladdkaka så krävs det att du testar dig fram med gradantal och tid.

3. Använd inte elvisp utan rör ner ingredienserna. Du vill inte få in luft i kakan.

4. Om du inte hinner baka samma dag, så kan du alltid baka kladdkakan kvällen innan du ska äta den, då den blir som godast när den fått stå och dra sig i kylen och fått en god seg yta.

5. En kladdkaka ska vara kladdig. Så var noga med att inte grädda kakan för länge.

Läs också: Kladdkaka gör dig frisk, snygg och glad. Kolla här!

Läs också: 7 roliga saker du inte visste om kladdkaka