Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Så goda är Max nya vegetariska rätter

Här är de nya vegetariska rätterna från Max.
Och här är samtliga gröna alternativ på menyn.
Nu lanserar den svenska hamburgerjätten Max flera nya vegetariska alternativ. Vi på Mitt kök har satt tänderna i dem och satt betyg!

Totalt handlar det om fyra nya tillskott till den vegetariska menyn. Tre burgare, varav den ena är Umami halloumi som funnits till försäljning under en testperiod, samt vegetariska nuggets och veganska dippsåser.

– Det bästa vi kan göra för klimatet just nu är att se till att våra gröna burgare smakar minst lika bra som våra köttburgare. Nu växlar vi upp för att komma närmare vårt mål att under 2022 ska hälften av alla sålda måltider vara annat än rött kött. Om vi lyckas med det kan det minska snittmåltidens klimatpåverkan med upp till 30 procent, säger Christoffer Bergsfors, vice VD och Sverigechef på Max.

Läs också: Nu kommer McDonald’s veganburgare till Sverige

Men även om produkterna i sig är veganska kan de friteras tillsammans med andra icke-veganska produkter som innehåller ost, kyckling och gluten. De gröna menytillskotten kommer att börja säljas på alla Max restauranger i Sverige, Norge och Danmark den 15:e mars. Vi på Mitt kök har provsmakat och så här tyckte vi om produkterna:

Crispy No Chicken görs på sojaprotein och serveras med sriracha-ketchup, gurka, tomat, rödlök, isberssallad och majonnäs i ett friscobröd. Burgaren är är vegansk och glutenfri och kan vid önskemål serveras med äggfri majonnäs.

Betyg – 3 av 5.

God, smakrik och fräsch men lite slafsig. Krispig yta men lite degigt inre. Rätt stark även för de som annars gillar stark mat.

Chili ‘n’ Cheese är en vegansk burgare som görs på protein från soja och vete smaksatt med champinjoner, vitkål och dinkel. Den serveras med rödlök, isbergssallad, smält cheddardip, cheddarsmältost, jalapenos och originaldressing i ett sesambröd.

Betyg – 4 av 5

Mycket smak och bra tryck i burgaren. Gött med dressingen och den smälta osten är ett fint komplement. Känns verkligen som en riktig köttburgare. Men stark! Se upp om du inte gillar jalapenos.

Läs också: 7 steg till den perfekt hamburgaren

Crispy Nuggets görs på sojaprotein och är veganska och glutenfria. De serveras med valfri dipsås.

Betyg – 4 av 5

Fullvärdig ersättare för vanliga nuggets som görs på kyckling. Goda med spröd panering.