Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Så får du köket att blomma med 10 fina köksprylar

Så får du köket att blomma med 10 fina köksprylar
Ett ljust och fräscht behöver livas upp med färgstarka blommor. Mitt kök tipsar här om köksprodukter som sätter färg på ditt kök i lagom dos. Kanske blir någon också en present till morsdag eller farsdag?

Serveringsskål i porslin

Ostindia har satt färgen på många kök i generationer. En vacker serveringsskål i blått är fin att ställa på middagsbordet. Klassikern från Rörstrand finns nu även i svartvitt.

Annons: Serveringsskål 21 cm från Rörstrand, Kökets favoriter. Läs mer och köp här! (Extern länk)

Mönstrad löpare i linne

Ett vitt bord kan behöva lite färg ibland och då kan en snygg blommig löpare vara ett enkelt knep som gör stor skillnad i köket. Ekelunds linneväveri gör förutom löpare även dukar och kökshanddukar i fina färger och mönster.

Annons: Löpare ”Elvira” från Ekelunds linneväveri, Cervera. Läs mer och köp här! (Extern länk)

Porslinsmugg med Mumin-motiv

Vänskap och blommor i en och samma kopp. Arabias Mumin-porslin kan man inte få nog av. Och den här sommarängen med Knyttet och Skruttet är helt ljuvlig.

Annons: Porslinsmugg ”Vänskap” från Arabia, Adlibris. Läs mer och köp här! (Extern länk)

Bricka med William Morris-mönster

Många har fastnat för mönsterskaparen och textildesignern William Morris färgstarka mönster och låter dem sätta färg på både väggar och kuddar. Vill du ha en del av den färggranna kakan kan en miljömärkt bricka i lamminerad björkfanér med blommönster vara en bra start. Du hittar även glasunderlägg och koppar med samma tema.

Annons: Bricka ”Strawberry Thief” från Åry Home, Åhléns. Läs mer och köp här! (Extern länk)

Mönstrad porslinsflaska

Servera vattnet med stil. En karaff eller vas utöver det vanliga kan räcka som färgklick på ditt köksbord. Den här flaskan i porslin finns i flera olika utföranden.

Annons: Flaska ”Mingdynastin Blommor & Fåglar” från Mr. Fredrik, Kitchentime. Läs mer och köp här! (Extern länk)

Söta kökshanddukar med Elsa Beskow-tema

Fina kökshanddukar gör faktiskt stor skillnad i köket. Det är också en fröjd att få ta fram en ny som sätter lite färg på den oftast monokroma inredningen. Formgivaren Catharina Kipples tolkning av Elsa Beskows sagofigurer blir fina inslag i alla kök.

Annons: Kökshandduk ”Maskrosflicka” från Design house Stockholm, Designtorget. Läs mer och köp här! (Extern länk)

Favoritkopp för te-drickare

En megastor eller ganska stor? Den här handgjorda koppen i keramik, formgiven av Margaretha Wallin, är rena drömmen för den som föredrar sitt te eller sin latte i en stor kopp. Finns i olika blomstermotiv och tål maskindisk.

Annons: Mugg ”Björnbär” från Designtorget. Läs mer och köp här! (Extern länk)

Förkläde med klassiskt mönster från Marimekko

Alla kök behöver ett förklädde oavsett om innehavaren är kung på att baka bullar eller drottningen av hämtmat. Varför inte skydda kläderna med klassiskt blomster från finska Marimekko. Finns i flera färger och kan matchas med både grytvantar och kökshanddukar.

Annons: Förkläde ”Unikko” från Marimekko, Åhléns. Läs mer och köp här! (Extern länk)

Tålig skål i emalj från Muurla

Kanske blir den här söta emaljskålen din favorit på sommarstället? En tålig skål med sommarkänsla att äta frukostgröt ur eller att lägga jordgubbarna i.

Annons: Emaljskål ”Nuria Mora” från Muurla, Adlibris. Läs mer och köp här! (Extern länk)

Romantiska servetter från Greengate

Våga blommiga servetter! Att bara duka med enfärgat blir lite, ja just det, enfärgat och enformigt, så varför inte satsa på lite diskret blomster som omväxling. Greengate har en mäng servetter i 20-pack med varierande färger och mönsterprakt, till exempel.

Annons: Servett ”Jolie” från Greengate, Adlibris. Läs mer och köp här! (Extern länk)

Solrosfint i köket

Jotex serie Wilma lyser upp köket med stora print av solrosor på kökshanddukar, löpare, bordstabletter och kuddforal. Du hittar solrosprodukterna här!

Läs också: 10 snygga och användbara köksredskap i rostfritt stål – se här!

Läs också: Vårfina prylar till köket