Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Så får du din avokado att hålla i ett halvår

Visste du att det går åt ungefär 2000 liter vatten för att producera ett kilo avokado!*
Gör en grym guacamole på din avokado.
Det värsta som finns är när avokadon hinner bli brun innan den fått komma till användning, vilket i många fall den gör riktigt snabbt. Men det finns faktiskt ett sätt som får den att hålla längre, och anledningen är så enkel.

När det kommer till avokado så räcker det att man lägger fram den några dagar för länge och vips så är den oätlig och helt brun inuti. Och visst skär det i hjärtat att slänga mat, speciellt med tanke på att det är dyrt men också för att avokadon är en liten miljöbov*. Men det finns faktiskt ett knep som gör att du både slipper slänga den nyttiga godingen, men också som får den att hålla i hela sex månader.

Recept: Avokado – 6 saker du kan använda den till

Rädda avokadon innan den blir brun

Det är lätt att få feeling när man hittar den perfekta avokadon i matvarubutiken, men kommer den inte till användning direkt blir det desto mindre roligt. För att få den att hålla längre och ge den en ny chans så kan du faktiskt frysa in den. Börja med att dela den på mitten och gröp sedan ur avokadon ur sitt skal. Lägg avokadohalvorna i plastfolie eller aluminiumfolie för att därefter lägga det i frysen. Du kan också välja att mosa avokadon innan, pressa lite lime- eller citronsaft över, för att därefter frysa in i en lufttät påse eller förpackning. Glöm inte att skriva ut datumet på påsen så du har koll på hur länge avokadon legat i frysen. Visst kommer det vara en viss skillnad när du väl tinat upp dem men du kan fortfarande använda avokadon i sallader eller kanske till en grym guacamole?

Recept: Vegetarisk smörgåstårta med avokado

Recept: Nice cream med avokado, lime & frysta vindruvor

Annons: