Logga in här

Så bakar du goda kanelbullar – 7 tips du måste ha koll på!

Så bakar du goda kanelbullar – 7 tips du måste ha koll på!
Bli ett proffs på kanelbullar! Undvik torra bullar och ta hjälp av dessa tricks. Här är sju saker att tänka på nästa gång du bakar kanelbullar.

Även om du har ett bra recept (här hittar du vårt bästa recept på kanelbullar) så krävs det små knep för att få till de perfekta, saftiga kanelbullarna.

1. Mjölet

Använd inte för mycket mjöl i degen, då riskerar bullarna att bli torra. Tillsätt lite mjöl i taget och se hur mycket som krävs för att degen ska bli perfekt och lättjobbad.

2. Smöret

Använd rumsvarmt smör istället för smält smör i degspadet. Använd smör som är rumsvarmt och arbeta in i degen.

3. Saltet

När du ska tillsätta saltet – gör det efter en stunds arbete med degen. Då blir bullarna saftigare.

4. Degvätskan

Ska man ha rumsvarm uppvärm mjölk eller kall mjölk/vatten i degen? Här finns det olika åsikter och husmorsknep, men det bästa är att testa sig fram och se vad som blir bäst för just ditt bullrecept och din ugn.

5. Fyllningen

Om du gör en fyllning med smör, kanel, socker och kardemumma som exempel så gå inte efter vad som står i receptet, utan bullarna blir extra saftiga om du är riktigt generös med fyllningen.

6. Plast vid jäsning

Skippa den klassiska bakduken vid jäsning utan använd dig av plastfolie för att tacka degen när den ska jäsa. Då blir bullarna inte torra utan saftiga och goda!

7. Frysningen

Ska du inte äta bullarna direkt men ändå få de saftiga, så ska du frysa in dem direkt när du bakat dem för bästa resultat. Då kan du värma bullarna igen och få saftiga och smarriga kanelbullar att bjuda nära och kära på!

Läs också: Frysa in kakor – så gör du på rätt sätt

Pssst! Osäker på hur länge bullarna ska jäsa?

Det kan vara svårt att veta exakt hur lång tid man ska låta bullarna jäsa, gå istället efter hur de ser ut. Ungefär när de har blivit sin dubbla storlek brukar de ha jäst klart.

HÄR är recept på våra goda kanelbullar! 

Källa: Allt om mat (vår systersajt), Fridas bakblogg. 

Annons: