Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rosa choklad – här är den fjärde chokladsorten

En ny chokladsmak. Den klassiska mjölkchokladen, den mörka lite bittrare och den söta vita chokladen får nu sällskap av rosa chokald. Foto: Barry Callebaut
"Ruby" planeras säljas världen över men när den landar i butiker här i Sverige återstår att se. Foto: Barry Callebaut
Du älskar choklad i alla former - len mjölkchoklad, mustig mörk och söt vit choklad i lövtunna bitar. Då kanske du är sugen på att testa en helt ny sort. Rosa choklad har nu blivit verklighet.

1930-talet var senaste gången en ny typ av choklad såg dagens ljus. Då introducerades nämligen vit choklad som en nyhet. Nu, drygt 80 år senare, får alla chokladälskare ytterligare en nyhet att sätta tänderna i. Schweiziska chokladtillverkaren Barry Callebaut har skapat den fjärde chokladsorten. Jo, det stämmer. Chokladen är rosa i färgen och lär inte smaka som någon choklad du tidigare ätit.

Den rosa chokladen ”Ruby” är gjord på kakaobönan ”Ruby” som har naturliga inslag av rosa färgpigment. Smaken är varken bitter, ”mjölkig” eller söt utan beskrivs som gränslandet mellan ”bärig fruktighet och läcker släthet”.

Den nya chokladsorten är resultatet av flera års arbete och nyheten lanserades i Shanghai, Kina, den 5 september, skriver företaget i ett pressmeddelande. En choklad med smak och utseende som man hoppas särskilt ska tilltala millennials, alltså människor födda under 2000-talet.

Läs också: Recept på ljuvligt god fransk chokladkaka

Läs också: Därför ska du äta choklad – 7 härliga anledningar

Annons: