Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Röda fotbollskort om du kollar i mobilen på restaurang

Röda fotbollskort om du kollar i mobilen på restaurang
En restaurang i Frankrike har infört straff för den som använder sin mobil under middagen. Men metoderna är en aning udda då man inspirerats av fotbollsvärlden. Ett rött kort innebär till exempel att man utvisas från krogen.

En restaurang i södra Frankrike har förbjudit gästerna att använda sina mobiler. Det är de visserligen inte först i världen med. Men deras bestraffningssystem för att få slut på mobil-pillandet är minst sagt rätt udda.

Serveringspersonalen på restaurangen har nämligen vänt sig till fotbollens värld för inspiration, uppger Foodbeast. Om en gäst kontrollerar sin mobil visslar en servitör i en visselpipa och delar ut ett gult kort – som en uppmaning till gästen  att lägga ner telefonen men också som en varning om att restaurangbesökaren måste lämna restaurangen om det upprepas. De flesta skärper sig efter det gula kortet. Men skulle någon fortfarande ha svårt att låta bli sin mobiltelefon, så åker det röda kortet fram och gästen tvingas lämna restaurangen. Eller som det heter i fotbollsvärlden – man blir utvisad.

Ägaren Hean-Noel Fluery är trots det hårda tilltaget inte orolig för att han ska förlora kunder.

–Jag bryr mig inte, utan ser hellre att folk i så fall äter på andra restauranger, det finns tre i byn, säger han till The Local.

Syftet med reglerna är enligt restaurangägaren att få folk att prata med varandra i stället.

– Folk accepterar att stänga av sina telefoner när de går på bio eller på teater. Så varför inte på restaurangen?, säger Hean-Noel Fluery.

Läs också: Här är det snuskigast på restaurangen