Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rengöra våffeljärn – så gör du

Rengöra våffeljärn – så gör du
Våfflor är fantastiskt gott och enkelt att tillaga. Men när det är dags att rengöra ett våffeljärn blir det lite krångligare. Det finns som tur är 4 enkla sätt, bland annat med hjälp av en diskvåffla, att ta till för att ditt våffeljärn ska bli rent och snyggt till nästa gräddning. Se här!
Diskvåffla

Diskvåffla

Jo, du läste rätt. En ”diskvåffla” är helt enkelt en våffla gjord på en smet du rengör järnet med. Den här våfflan ska inte ätas utan gräddas för att ”suga upp” smuts och fett från järnet.

Gör så här:

Blanda 2 dl mjöl med cirk 1/2 vatten och 2 msk salt. Häll smeten i våffeljärnet och grädda som vanligt. När våfflan är klar, det vill säga när den stelnat (den blir inte gyllene) är järnet rent. Släng diskvåfflan, även kallad rengöringsvåffla, och torka av våffeljärnet på sidorna med hushållspapper eller en lätt fuktad kökshandduk. Klart!

1 av 4

Läs också: Test av våffeljärn – här är det bästa

Läs också: Bästa receptet på frasvåfflor