Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Presenter till Alla hjärtans dag

Presenter till Alla hjärtans dag
Alla hjärtans dag den 14 februari firar vi gärna med god mat och kanske någon liten kärleksgåva. Mitt kök tipsar om användbara presenter som kan användas i många år av matälskare i alla åldrar. Se här!

Alla hjärtans dag är ju egentligen som vilken dag som helst. Men vill du hitta en extra anledning att shoppa något fint till dig själv eller dina kära så kan du ju passa på den 14 februari. Har du tid och vet var du ska leta finns ett stort utbud av fina och användbara prylar till köket att inhandla och ge bort. Eller så gör du lite research och tar reda på vad som saknas i din väns kök så bidrar du med just det.

Tänk användbart, hållbart och praktiskt i första hand – det är att ge bort något med kärlek. Mitt kök listar här bra-att-ha-prylar till köket och några fina det-här-behöver-alla-saker som förslag på Alla hjärtans dag-presenter.

Brödrost till frukostfantasten

Vad är godare än nyrostat bröd till frukost? En snygg och användbar brödrost förgyller alla kök och blir en trogen följeslagare under många frukostar framöver. En extra stor med plats för fyra skivor tackar man gärna ja till.

Brödrost från Smeg

Foto: Smeg/Åhléns

Annons: Den här stilrena brödrosten i rostfritt stål kommer från SMEG Läs mer och köp den här! (Extern länk)

Läs också: Recept till Alla hjärtans dag hittar du här!

Vattenkaraff för finsmakare

Servera livets bästa dryck med stil Inget släcker törsten bättre än vanligt vatten. Och det blir faktiskt lite mer läskande, tycker vi, om det serveras i en fin karaff eller vacker flaska. Fint på bordet blir det också!

Vattenkaraff

Foto: Georg Jensen

Annons: Den här karaffen kommer från Georg Jensen. Läs mer om den och köp här! (Extern länk)

Ägg i fina äggkoppar

Frukostägget kan serveras på olika sätt – som omelett, kanske stekt, eller kokt i en mängd olika varianter. Ett par fina äggkoppar lyfter vilken vardagsfrukost som helst. Satsa på lite extra färg till dina ägg.

Äggkoppar från Rörstrand

Foto: Rörstrand/Åhléns

Annons: De här fina äggkopparna kommer från Rörstrands Swedish Grace-kollektion. Läs mer om den och köp här! (Extern länk)

Fin förvaringsburk till kaffeälskaren

Sätt färg på morgonkaffet! Att ge kaffefiltret en egen burk kanske verkar onödigt men det är faktiskt en fröjd att plocka upp dem ur en fin plåtburk. Gör skillnad i ett färglöst kök helt klart.

Plåtburk med Mumin-motiv

Foto: Martinex/Adlibris

Annons: Den här plåtburken med Mumin-motiv för kaffefilter kommer från Martinex. Läs mer om den och köp här! (Extern länk)

Färskpressad morgonjuice

Att få njuta av färskpressad juice är vardagslyx som är enkelt att skapa. Det finns en mängd varianter på både manuella och mekaniska juicepressar i olika prisklass. Anpassa din gåva efter din plånbok och hur det ser ut hemma hos den som ska få den – finns mycket eller lite plats i köket? Vilken färg kan passa? Och är det en avancerad eller busenkel variant som blir bästa presenten?

Princess 201852

Foto: Princess

Foto: Princess

Pris: Bäst pris på den här juicepressen just nu – se Prisjakt (Extern länk)

Långlivad stekpanna

de Buyer Mineral B Element Stekpanna 28cm

Foto: de Buyer

Foto: de Buyer

En bra stekpanna är a och i ett kök. En gjutjärnspanna eller en panna i kolstål följer en matlagare genom hela livet. En kolstålsstekpanna är enkel att rengöra, kan användas i ugn och är bra att steka i på höga temperaturer. Fungerar på alla typer av värmehällar.

Pris: Bäst pris på den här stekpannan just nu – se Prisjakt (Extern länk)

Kärlek på fötterna

Ingen matlagare trivs med kalla fötter. Därför kan ett värmande paket i dubbel bemärkelse vara precis vad som fattas i din väns kök.

strumpor med hjärtan

Foto: Happy Socks

Annons: Strumpor med hjärtmönster från Happy Socks. Läs mer och köp här! (Extern länk)

Ett förkläde till kocken

Inget kök är komplett utan ett bra förkläde. Då slipper du stänk från stekpannan och kladd från degen du precis ska baka ut.

Foto: Lexington

Foto: Lexington

Annons: Klassiskt förkläde från Lexington. Läs mer om det och köp här! (Extern länk)

Läs också: Recept till din Alla hjärtans dag-middag – från förrätt till dessert