Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
 • Spara obegränsat antal recept
 • Ladda upp egna recept
 • Kommentera recept

Logga in här

Potatissallad – stort test

Potatissallad – stort test

Potatissallad – stort test

Köpt potatissallad är en klassiker under sommaren och ett populärt tillbehör till grillad mat. Mitt kök har därför testat och satt betyg på 9 sorter från bland annat Ica, Rydbergs, K-Salat, Kosterfiskarns och Coop. Kolla här hur det gick för din favorit.
Favorit Potatissallad (City Gross)

Favorit Potatissallad (City Gross)

Vikt: 800 gram

Cirkapris: 23 kronor

Omdöme: En godkänd potatissallad, men knappast en sort som fick panelen att jubla. Alldeles för rinnig och vattnig tyckte några, lite för mjölig potatis tyckte någon annan. Så nej, ingen succé-sallad, men trots allt helt okej smak.

Betyg:
1 av 9

Läs också: Bearnaisesås – stort test av 11 sorter

Läs också: Vaniljglass – här är godaste sorten

En panel som gillar potatissallad, testade 9 olika sorter i ett blindtest. Därefter fick de sätta ett betyg och skriva ett omdöme enligt följande betygsskala:
1=underkänd 2=godkänd 3=bra 4=jättebra 5=världsklass..

2 kommentarer om "Potatissallad – stort test"
 • Jellojenka
  Jellojenka

  Äpplen å päron… K-salat lyx mot standard. Var det K-salat som beställde testet? Rydbergs sitter nog å slokar hatt nu. De har ju oxå lite lyxigare varianter… Men trots orättvisan måste ju vinnaren smakas av under sommaren. Kul test iaf 😁

 • Annica Johansson
  Annica Johansson

  K-salat bäst i test? Tror inte en sekund på det. De gånger jag blivit utsatt för det märket har det varit allt annat än gott. Smaklös, underkryddad helt enkelt och alldeles för mycket billigt ”slask” (sås) jämfört med hur lite potatis det är i byttan. Ett budgetmärke, och det är inte ens det bästa av dem.