Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Potatismos – 5 enkla knep för att laga gott mos

Potatismos – 5 enkla knep för att laga gott mos
De flesta människor älskar potatismos. Men det är en konst att göra det gott, bra och riktigt lyxigt. Här får du alla tips du behöver för att lyckas med det perfekta moset samt tips på goda recept och tillbehör!
Lägg i kallt vatten och salt

Lägg i kallt vatten och salt

Täck potatisen med kallt vatten, tillsätt salt, värm till det börjar koka och låt det sedan sjuda. Lägger du däremot ned potatisarna i kokande vatten kommer de tillagas ojämnt. 15-20 minuter brukar vara lagom.

När potatisen kokar sväller stärkelsegranulerna och absorberar vattnet och saltet. Då behöver du inte lägga till så mycket i slutet, och din slutprodukt kommer att vara välkryddad.

1 av 5

Läs också: Det här visste du inte att du kan göra med en gurka

Läs också: 5 anledningar att äta ingefära varje dag

Källa: Buzzfeed.com, Goodhousekeping.com

Text: Maria K. Broman

Här hittar du fler recept med potatismos!