Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
 • Spara obegränsat antal recept
 • Ladda upp egna recept
 • Kommentera recept

Logga in här

Populär pralin försvinner från Aladdin – årets nyhet ersätter

Aladdin fortsätter att förnya sig. Asken 2017 bjuder på en helt ny pralin - Kakaokrisp. det innebär dessvärre att klassiska Tryffel försvinner.
Lika som... choklad. För visst påminner nyheten Kakaokrisp en del om Tryffel, en pralin som nu får lämna den klassiska asken.
Kakaokrisp kommer även att finnas i den lite ljusare chokladboxen Paradis.
Aladdin är här med en nyhet. I år heter den nya chokladbiten Kakaokrisp. Det innebär dessvärre att en annan gammal populär trotjänare försvinner från den klassiska chokladasken.

Då var det dags igen, en gammal ska ut och en ny ska in. I år heter nyheten Kakaokrisp, som Marabou beskriver som en ”pralin fylld med nougatcremé och krispiga kakaonibs”.

Chokladbiten som tvingas lämna asken är Tryffel,  en populär favorit hos många Aladdin-fantaster.  Men det återstå att se om reaktionerna blir lika starka som när den klassiska trillingnöten försvann 2014.

Därför tog Marabou bort trillingnöten

Men att praliner försvinner är inget nytt. Aladdin har under de senaste 75 åren tagit fram över 50 pralinsmaker.

– Aladdin har en fantastisk historia och är en given del av det svenska julfirandet, mycket tack vare att vi ständigt utvecklat och förnyat innehållet i asken. I år är vi oerhört glada att kunna välkomna den nya pralinen Kakaokrisp, som med sina krispiga kakao-nibbs är ett modernt tillskott till den klassiska asken, säger Sara Sjöholm, varumärkesansvarig på Mondelēz AB.

Kakaokrisp tar plats i både Aladdin- och Paradisasken, och de nya askarna lanseras i oktober 2017, med start vecka 41.

Men en fråga återstår – hur smakar nyheten? Klicka på länken för att läsa recensionen: Så god är kakaokrisp!

Läs också: Trillingnöt – så gör du den själv

Läs också: Marabou – minns du förpackningarna från när du var liten

3 kommentarer om "Populär pralin försvinner från Aladdin – årets nyhet ersätter"
 • Anders Mattsson-Tholén
  Anders Mattsson-Tholén

  Detta känns som förnyelse bara för förnyelsens skull. Ungefär som Blossa som så desperat försöker hitta på någon fantasifull smak på årgångsglöggen. Årets innehåller bl.a. spiskummin vilket känns desperat 🙂

 • Anders Mattsson-Tholén
  Anders Mattsson-Tholén

  P.S: Den är given till jul för att den hade klassiska bitar, vilket de på senare tid verkligen gjort sig besväret att byta bort. De jagar en annan målgrupp, ungefär som SVT, än den som idag äter Alladin. Jag har slutat äta den för länge sedan därför att de bytt ut alla de bitar jag gillade, och de har alldeles för många nogatinspirerade bitar vilket årets bit bara illustrerar. D.S.

  • Mitt Kök
   Mitt Kök
   svar till Anders Mattsson-Tholén

   Tack för din kommentar Anders! Trist att de har bytt ut dina favoriter, men förhoppningsvis kanske det kan dyka upp några godbitar längre fram som du kommer gilla bättre! Och om inte så finns det ju tack och lov massa andra goda alternativ om man gillar choklad 🙂

   Mvh,
   Mitt kök