Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Polkabollar och kladdkaka med pepparkaka bland julens nyheter

Julen står för dörren och med det landar det också en massa spännande julprodukter i butik, en hel del nyheter men också favoriter från förr. Mitt kök har spanat in vad som finns att hitta i butik redan nu för den som inte riktigt kan vänta till jul.

Polkaboll och pepparkaksrulle från Delicato

Årets nyhet från Delicato är chokladboll med smak av pepparmint som är täckt med polkaströssel. precis som flera andra bollar deras sortiment så är polkabollen växtbaserad. Perfekt för dig som är vegan! Utöver nyheten polkaboll så dyker även en gammal favorit upp i butik igen, nämligen pepparkaksrullen. En dammsugare med smak av pepparkaka. Perfekt till julfikat!

Saffransgifflarna från Pågen gör comeback

Detta är ingen nyhet, men en väl efterlängtad comeback för den som gillar både gifflar och saffran. Pågens gifflar har en krämig fyllning med mandel vilket gör det svårare att hålla igen kakhålet. Och är de små får man ta två, visst?

Värmande dryck till glöggmyset

Sedan 2003 har Blossa lanserat en ny smak inför varje vintersäsong. Årets glögg hämtar inspiration från Marrakech och har en frisk smak av mynta och grönt te som förenas med traditionella glöggkryddor. Även Swedish Tonic har släppt en glöggsmak som sticker ut från mängden, en favorit som nu gör comeback med förfinat recept och innehåll.
– Vi har gett julen en ny och självklar smak, där två genuina traditioner möts i en flaska med det bästa av två världar. En bitter smak från gin och tonicen i möte med den varma men inte allt för söta julen, säger Anton Askenström, Co-founder, Swedish Tonic.

Årets julkaffe med toner av aprikos och nejlika

Sedan 1988 har Zoégas tagit fram en unik och limiterad blandning som ett tack till sina trogna kaffedrickare. I år är inget undantag och årets julkaffe är gjort på bönan red bourbon som kommer från Ngozïregionen i norra Burundi.
– I år har vi tagit fram en perfekt blandning som verkligen sätter smak på julen. Med toner av aprikos och nejlika passar julkaffet utmärkt ihop med de traditionella julsmakerna som pepparkaka, dadlar, saffran och fruktkaka. Ett enkelt och gott sätt att förstärka känslan kring juletid, säger Minette Rosén, råkaffeansvarig på Zoégas.

Till årets julkaffe har Zoégas även valt att renovera en skola i Ngozïregionen för att hjälpa fler barn och ungdomar till utbildning genom fler skoltimmar och en bättre skolmiljö.

Juliga smaker till frukosten från Leksands Knäcke

Är frukosten din högtidsstund, eller tar du gärna en macka och en kopp te på kvällen? Nu släpper Leksands knäcke goda knäckebröd med juliga smaker lagom till vinterns intåg. Det klassiska julknäcket har funnits med ett tag och är kryddat med anis, fänkål och korainder. Nytt för i år är däremot deras knäcke med grönkål och kryddpeppar.
– Grönkål hör julen till. Att 2020 års julknäcke fick smak av grönkål och kryddpeppar var för att vi längtade efter ett riktigt mustigt och härligt julbröd. Årets julknäcke passar perfekt både med en lagrad julost och med julskinkan eller pröva gärna att sprinkla den över en varm gräddig grönkålssoppa på annandagen med en god mögelost till, säger Annika Sund, marknadschef vid Leksands Knäckebröd.

Kladdkaka med smak av pepparkaka

Lagom till jul släpper Almondy tillsammans med Marabou en fryst kladdkaka med smak av pepparkaka. På förpackningen beskriver de den som ”Sagolikt kladdig med smak av klassisk pepparkaka”. Kladdkakan är dessutom glutenfri vilket gör att ännu fler kan njuta av den. Kanske något att prova till glöggfikat?