Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheese tea – vågar du testa den senaste udda mattrenden?

Ostte – blir det nästa stora dryckestrend även i Sverige?
För den som vill testa ostte finns närmsta stället som säljer drycken just nu i London.
Först kom bubbelte, sedan matcha och kombucha, och nu är nästa udda asiatiska trenddryck här – nämligen cheese tea, eller ostte på svenska! Vad tror du, smakar det lika konstigt som det låter?

På ett sätt så borde det inte låta lika chockerande ändå, med tanke på att många av oss har för vana att tillsätta en skvätt mejeriprodukter i teet. Men kanske är det just det som är problem, att det kanske väcker minnen av obehaget som uppstår när man märker att mjölken har klumpat sig i koppen. Men, det är inte illaluktande, lagrade ostar i varmt te som det handlar om här.

Läs också: 7 oväntade pålägg att testa på rostmackan

Köade i tre timmar

Ostteet, eller nagai chai, har snabbt blivit en stor succé, först på hemmaarenan i Asien och sedan även i USA. Så populär är drycken, att när osttekedjan Heytea öppnade en servering i Shanghai i fjol, så köade folk i över tre timmar. Enligt uppgift ska många till och med ha hyrt så kallade professionella köare att vänta åt dem, och än i dag får varje enskild kund inte köpa fler än två koppar åt gången.

Läs också: 7 sorters mat som blev till av misstag

Vad är i ostte?

Men vad är då ostte för något? Jo, det är kallt te toppat med färskost, vispad grädde och mjölk, socker och salt som vispas till ett fluffigt skum. Låter plötsligt inte lika motbjudande, eller hur?

Läs också: 8 udda matkombinationer som folk älskar

Är det nyttigt?

Matchate såldes in med tonvikt på hälsofördelar, men är ostte lika nyttigt? Svaret är nej. De sötaste varianterna av ostte innehåller hela 22 gram socker, vilket motsvarar nästan 7 hela sockerbitar.

Ostteet har ännu inte nått Sverige, men är du sugen på att testa kan du bege dig till London där det bland annat säljs på bubbeltékedjan Happy Lemon i Soho.

Källor: The Guardian, Berkleyside, Independent.

Annons: