Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Öl i Malmö – här är krogarna du ska besöka

I Malmö och sugen på att ta en öl? Här är tipsen!

Malmö som ölstad har många bra ställen att erbjuda. Här finns allt från enklare ölhak till en fullt utrustad bryggpub som håller väldigt hög nivå. Här är några av de bästa ställena som du inte får missa om du är i Malmö på jakt efter god öl.

Söder om Småland
Ganska nytt ställe med skönt stuk på såväl inredning som öltänk. Lokalt och gott är ledstjärnan – det lyckas man bra med. Extra trevligt på onsdagar och missa inte loftet – där dricker man en öl bäst. Sympatiskt med portionsnedräknaren på svarta tavlan – så vet man att det man beställer finns kvar.
Claesgatan 8

Beer ditch
“Kom hem till en riktig ölnörd” är känslan och det gör man ju gärna! Avslappnat utan att det blir flummigt med såväl härlig öl som härlig mat. Ägarparet Ekne är välkända på den lokala ölscenen och deras nya krog omfamnas av ölälskare från halva Skåne. Quiz-kvällar, musik och bryggarbesök? Japp!
Nobelvägen 24

Malmö brygghus
Det är inte alla städer som kan stoltsera med ett bryggeri mitt i staden men Malmö kan! Malmö brygghus är dessutom ett av Sveriges bästa bryggerier och med nyligen utbyggda baren Taproom har man blivit ännu bättre. Att säga att ägaren Anders Hansson är en lokal öl-legendar är att säga för lite. Ett måste!
Bergsgatan 33

Skolgatans ölkafé
Bara namnet får det att rycka i öl-armen. Klassiskt ställe som kanske inte har det bästa ölutbudet men ett besök i Malmö utan ett besök på ölkafé är lite rumphugget.
Södra Skolgatan 43

Bishops Arms Gustav och Bishops Arms Savoy
Bishops Arms på Gustav Adolfs torg har snart sitt eget bryggeri, ölen som bryggs där kommer att göra krogen ännu mer besöksvärd. Bryggeriet kommer drivas av ett gäng hembryggar-profiler och kommer förmodligen skruva upp öl-temperaturen rejält när det sätter igång inom kort. Savoy-versionen av samma krog har inget eget bryggeri – ännu – men ett rejält bra utbud av öl. Ligger bra i närheten av Centralstationen dessutom!
Gustav Adolfs Torg 49 respektive Norra Vallgatan 62

Green Lion Inn
Nere i hamnkvarteren ligger denna krog som man lätt blir sittande på lite alltför länge. Bra utbud av öl, klassisk pubmat med bra snits och en samtalsvänlig lokal – klart man stannar. Mycket musik och gratis buffé vissa vardagseftermiddagar. Ja, om gratis om du köper en öl alltså….
Skeppsbron 9-11

Bierhaus Malmö
Tysk mat och tysk öl i Malmö? Gå till nya Bierhaus som ynglat av sig från Stockholms-krogen med samma namn. Tyskt i faten från bryggerier som inte hör till de vanligaste, stort musikintresse och god mat. Hörde du zum Wohl? Prost? Då är du på Bierhaus.
Drottninggatan 36

Far i hatten
Skönt namn på denna klassiska Malmö-pärla som de senaste åren har breddat det malmöitiska öl-utbudet. Modern lokalt präglad mat, lokalt och internationellt bland ölen och så naturviner för den som är lagd åt det hållet. Och musiken!
Folkets Park

Hamnmästaren
Biergarten – hur låter det? Hamnmästaren, som ligger precis vid vattnet precis vid Centralstationen är en ölträdgård som drivs av Malmö brygghus. Som sig bör med egna humleodlingar i själva trädgården. Fantastiskt på sommaren!
Bagers Plats

Läs också: Bästa ölen till grillen – här är den!

Läs också: Det här visste du inte om pizzan, eller hur?

Text: Joel Linderoth

Öl-i-Malmö

Foto: Fotolia.