Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Odla paprika – guide till enkel odling hemma

Odla paprika – guide till enkel odling hemma
Att odla paprika inomhus eller på balkongen kan alla lyckas med. Det är roligt och det känns fantastiskt bra att skörda egen paprika. Ett enkelt sätt att spara pengar, bidra till bättre miljö och samtidigt få en rolig hobby. Här är 5 enkla steg till att komma igång och odla paprika hemma. Lycka till!
Odla paprika från kärnor - att så paprika

Odla paprika från kärnor - att så paprika

Köp gärna ekologisk paprika och sätt de frön som finns i den. Börja i en liten kruka med såjord där du sticker ner fröet cirka 1 cm. Paprikafrön gror ganska enkelt och vill så snart de skjuter skott få ordentligt med ljus och vatten. Enklast är att ha den på fönsterbrädan till en början och sedan plantera om den, när den fått riktiga blad, i en större kruka anpassad för fortsatt odling inomhus eller på balkongen. Ett vindskyddat läge, mycket dagsljus och regelbunden vattning gör att din paprika mår bra. Ge den en skjuts extra näring med gödsel av någon form var tredje vecka.

Paprika har ganska stort rotverk och behöver därför en kruka modell större om den ska kunna utvecklas på bästa sätt.

Så inomhus 10 veckor innan du ställer ut den och gör det då i omgångar. Att avhärda plantorna innebär att de får stå ute några timmar per dag för att anpassa sig till det nya ”utelivet”.

Läs också: Recept på smakrik ajvar

2 av 5

Läs också: Steg för steg-guide till att odla chili

Läs också: 6 grönsaker du enkelt odlar på balkongen

Källa: Veggiemind, Odla.nu, Alternativ.nu, Runabergsfröer